Hlavní obsah

Turistickou atrakcí bratislavského Ufa jsou pisoáry

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhledávanou turistickou atrakcí v Bratislavě je již dlouhá léta restaurace Ufo umístěná ve výšce 85 metrů na Mostě SNP, který překlenuje řeku Dunaj. Zástupy turistů míří nejen na vyhlídku nad ní, z níž mají jako na dlani Bratislavský hrad, parlament a historické centrum slovenské metropole, ale mužská část neopomene ani návštěvu toalet. Důvodem jsou pisoáry.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Pisoáry ve tvaru kbelíků jsou také atrakcí bratislavské vyhlídky.

Článek

Občas se tam před záchodky dokonce vytvoří fronta pánů, kteří drží v rukou své fotoaparáty nebo mobilní telefony a trošku rozpačitě se rozhlížejí kolem. Chtějí si totiž odnést snímek pisoárů, které jsou svým designem velmi netradiční. Jde o dva plechové kbelíky vtipně umístěné na podstavcích.

Zařízení je plně funkční — neschází v něm automatické splachování. „Naše toalety, především ty pánské, jsou opravdu velkou turistickou atrakcí. Přední stěna je i v této části restaurace prosklená, takže návštěvníci mají i z nich výhled do okolí. Samozřejmě muži si pisoáry často fotí kvůli kbelíkům. Na dámy na jejich toaletě žádné takovéto designové překvapení nečeká,“ řekla Právu s úsměvem manažerka restaurace Daniela Kunášová.

Foto: www.u-f-o.sk

Z bratislavského Ufa je výhled na hrad i centrum slovenské metropole.

Bratislavské Ufo navštíví ročně zhruba 200 000 turistů. Svoji současnou podobu získaly interiéry restaurace při její modernizaci v roce 2005. Most SNP byl v roce 2001 vyhlášený stavbou století na Slovensku. Postaven byl v letech 1967 až 1972.

Restaurace se nachází v kopuli, která se může otáčet. Dostat se do ní lze výtahem umístěným v jednom z pilířů mostu. V dalším je schodiště se 430 schody, které je ale pro veřejnost uzavřené.

Reklama

Výběr článků

Načítám