Hlavní obsah

Turisté zaplavili nejvyšší britskou horu. Ve frontě čekali na selfie

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud přeplněno bylo o minulém víkendu na nejvyšší britské hoře Ben Nevis. Jedna z turistek pořídila fotografie, které zachycují frontu asi padesátky lidí, jak čekají na samém vrcholku na selfie, aniž by přitom dodržovali doporučený sociální odstup, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lisa Smolová, která fotky pořídila, uvedla, že tolik lidí na skotské hoře ještě nezažila. Ve frontě těsně u sebe stály desítky lidí čekající na přístup k mohyle na vrcholku.

„Včera jsem zažila docela jiný výhled, frontu na fotky z vrcholu Ben Nevisu. Bylo rušno, ale stále krásně,“ okomentovala snímky Smolová.

Lidé se ale na sociálních sítích nad frontou rozčilovali. Kvůli koronaviru je v Británii, podobně jako v Česku, zrušeno množství kulturních i sportovních událostí a lidé by se neměli shlukovat.

„Od jiných turistů jsem slyšela, že je na Ben Nevisu rušno, ale stále jsem byla v šoku, když jsem to viděla,“ uvedla Smolová s tím, že na vině bylo zřejmě dobré počasí.

Množství lidí ale v posledních týdnech míří do hor i na jiných místech Evropy. Vytížený je vrchol Sněžky, nedávno se rovněž tvořily fronty cestou na horu Rysy ve Vysokých Tatrách.

Tatry jsou přelidněné. Výstup na Rysy brzdila enormně dlouhá fronta

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám