Hlavní obsah

Turisté uvázli s autem v řece plné krokodýlů. Ke břehu museli doplavat

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do krajně nepříjemné situace se dostala skupina turistů v australském Severním teritoriu. S autem se jim podařilo uváznout v nechvalně proslulém brodu řeky East Alligator River, která je známá velkým výskytem krokodýlů mořských. Ke břehu se jim podařilo doplavat bez úhony, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Brod Cahills Crossing vede skrze národní park Kakadu.

Článek

Skupina turistů byla v pondělí na výletě v národním parku Kakadu, jenž leží asi 170 kilometrů od města Darwin. Osudným se jim stal přejezd brodu Cahills Crossing, kde i mimo sezonu dešťů protéká poměrně hodně vody. Auto v ní uvázlo a osazenstvo ho tak muselo opustit a ke břehu doplavat. Přestože se řeka doslova hemží krokodýly, nikomu se nic nestalo.

Další motoristé nicméně nemohli řeku překročit až do následujícího úterního večera, protože auto blokovalo průjezd. „Uvázlo tam předchozího dne, ale stále v něm byly jejich věci,“ uvedla na adresu turistů Charlotte Ruthová, která parkem projížděla se svým partnerem a kvůli zablokování brodu nemohla pokračovat dále.

„Spousta lidí, kteří se potřebovali dostat do práce, nemohli kvůli autu v řece, ale také vysoké vodě. Jde o přílivovou řeku, v níž je množství krokodýlů mořských,“ zkonstatovala Ruthová. Policie proto na motoristy apelovala, aby byli obezřetní.

Nejnebezpečnější přejezd světa

Cesta vedoucí přes East Alligator River ročně přitahuje stovky turistů, pro mnoho z nich je přejezd přes řeku adrenalinových zážitkem. Ten ale může vyústit ve velmi nepříjemnou zkušenost. Loni v září v řece uvázli turisté, kolem jejichž auta se vyrojilo více než třicet krokodýlů. Museli počkat, dokud se zvířata, která jsou největšími i nejmohutnějšími plazy světa, nerozhodla uklidit z cesty.

Kvůli obřím plazům se brodu Cahills Crossing přezdívá nejnebezpečnější či nejsmrtelnější přejezd světa. Krokodýli mořští navíc patří s krokodýly nilskými k těm, kteří mají na svědomí nejvíce útoků na člověka

Australské město duchů může chytit druhý dech

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám