Hlavní obsah

Turisté se sjíždějí na útes pro neskutečné snímky. A člověka z nich mrazí

Vyhlášeným místem pro dechberoucí fotografie je Pedra Do Telégrafo nedaleko brazilského Rio de Janeira. Útes tyčící se nad Atlantským oceánem navštívil i Luiz Fernando Candeia. Na videu, které poskytl agentuře AP, předvádí úchvatné ekvilibristické kousky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík se pověsil za špičky na nohou z útesuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Se snoubenkou Marcelle Rangel da Cunhaovou zde osmadvacetiletý Brazilec pořídil nádherné snímky. „Pokud chcete mít podobné fotografie, musíte hodně cvičit. Marcelle miluje dobrodružství a adrenalin a něco podobného si už dlouho chtěla vyzkoušet,“ vysvětlil.

Přestože se zdá, že se vystavují obrovskému nebezpečí, realita je trochu jiná. Pod útesem je totiž plocha, která návštěvníky chrání před případným nebezpečím.

Foto: Profimedia.cz

Luiz Fernando Candeia a Marcelle Rangel da Cunhaová na útesu Pedra Do Telégrafo v Brazílii.

Díky správnému úhlu při fotografování či následnému ořezání fotografie lze nabýt dojmu, že člověk stojí na okraji propasti. „Pedra Do Telégrafo vyniká tím, že zde pořídíte úžasné fotografie. Když nastavíte fotoaparát do správného úhlu, na fotce to pak vypadá jako propast,“ popisuje Candeia.

Místo proslavila jedna z Miguelových fotek v roce 2015, na které se útesu drží pouze špičkami palců na nohou. Miguel ji tehdy sdílel na sociálních sítích a útes se stal vyhledávaným lákadlem návštěvníků z celého světa. „Útes Pedra Do Telégrafo se stal jedním z nejoblíbenějších turistických míst v okolí. Množství návštěvníků lze srovnávat i se sochou Krista Spasitele,“ uzavírá Candeia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám