Hlavní obsah

Turisté mohou spatřit brazilské Rio z nové perspektivy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro má hned několik skvělých vyhlídkových bodů. K nim teď přibyl další. Po vzoru mnoha světových destinací se město pyšní ruským kolem Rio Star, které turisty vyveze do výšky skoro 90 metrů a ukáže jim brazilskou metropoli z dosud neviděné perspektivy, uvádí agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové obří ruské kolo nabízí unikátní pohled na Rio de JaneiroVideo: Reuters

 
Článek

Vyhlídkové kolo se otevřelo začátkem prosince a nachází se v blízkosti zálivu Guanabara. „Ukazujeme Rio de Janeiro z tohoto dosud neviděného úhlu. Seshora můžete vidět sochu Krista Spasitele na Cukrové homoli, stadion Maracanã, Samba City, hodinovou věž u hlavního nádraží a další. Jde o velmi speciální místo,“ uvedl šéf atrakce Fabio Boardin.

Podle něj je ruské kolo ikonou skoro všude po světě, připomněl třeba slavné Londýnské oko u Temže nebo High Roller v Las Vegas, které je aktuálně největším vyhlídkovým kolem na planetě. „To je důvod, proč jsme chtěli mít takovou atrakci i u nás. Se svými 88 metry je navíc nejvyšší v Jižní Americe,“ doplnil Boardin.

Ruské kolo má být určeno především těm turistům, kteří si prošli už všechna známá místa ve městě, ať už je to právě socha Krista Spasitele nebo slavná pláž Copacabana. Vyhlídka návštěvníkům poskytne další důvod, proč se v brazilské metropoli zdržet a vychutnat si ji z jiné perspektivy.

Brazilské samba vlaky mají dlouhou tradici. Jezdí ale jen jednou ročně

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám