Hlavní obsah

Troufli byste si? Zájemci se mohou v Dubaji vyklonit přes okraj mrakodrapu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj přidala ke své nabídce jedinečných atrakcí novinku. Zájemci, kteří mají dostatek odvahy, se mohou v centru města vyklonit přes okraj jednoho z mrakodrapů. Nebo se projít po prosklené lávce či sjet po prosklené skluzavce. To vše ve výšce zhruba 220 metrů.

Foto: Profimedia.cz

V mrakodrapu se nachází hotel Address Sky View.

Článek

Atrakce Sky Views Dubai se nachází v budově hotelu Address Sky View, z něhož je výhled rovnou na nejvyšší mrakodrap světa Burdž Chalífa. Návštěvníci, nejen z řad hotelových hostů, nyní mohou město spatřit z nové perspektivy, přičemž se mohou projít po prosklené lávce a následně si sjet uzavřenou, leč zcela transparentní skluzavku. Ti nejotrlejší se mohou vyklonit také z plošiny nad město. Samozřejmě pevně uchyceni bezpečnostními popruhy.

Až na vrchol. Šestý nejvyšší mrakodrap v New Yorku láká na venkovní výstup

Cestování

Prosklená lávka je 46 metrů dlouhá a spojuje dvě věže mrakodrapu. Na skluzavce poté návštěvníci sjedou z 53. patra do 52.

„Klouzačka nabízí bezpečný, avšak vzrušující zážitek, kterému se nic na světě nevyrovná, protože návštěvníci všech věkových kategorií mají příležitost prohlédnout si při jízdě Dubaj z nové perspektivy,“ uvedlo vedení nové atrakce.

Město je nejpopulárnější destinací

Vstupenky se na jednotlivé atrakce musejí kupovat zvlášť. Lze ovšem zkombinovat prohlídku prosklené lávky a jízdu na skluzavce. Cena pro dospělého je 75 dirhamů, tedy asi 440 korun. Zato za adrenalinové zavěšení nad město si zájemci připlatí o něco více, konkrétně 704 dirhamů, což je asi čtyři tisíce korun.

Dubaj byla nedávno vyhlášena nejpopulárnější destinací světa v cenách Travelers’ Choice portálu TripAdvisor. Na druhé příčce se umístil Londýn.

Dubaj je nejoblíbenější světovou destinací

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám