Hlavní obsah

Troufli byste si? Nejvyšší můstek na bungee jumping je v 260 metrech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína v posledních letech proslula rekordními prosklenými mosty. Teď mohou zájemci na jednom z nich zažít ještě větší adrenalin než doposud. Most Čang-ťia-ťie v provincii Chu-nan totiž láká na bungee jumping z nejvyšší skokanské platformy na světě, kde odvážlivce dělí od země celých 260 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Most v Číně nabízí nejvyšší skok bungee na světěVideo: Reuters

 
Článek

Most Čang-ťia-ťie býval se svými 430 metry v době otevření nejdelším na světě, uvádí server Luxury Launches. A komu by už pouhá procházka po prosklené podlaze k nahnání hrůzy nestačila, může zkusit právě místní bungee jumping.

„Most je úžasný a můžete tady zažít jeden z největších seskoků. Díky výšce je paradoxně snazší. Když totiž skáčete z nižších mostů, země se z vaší perspektivy zdá mnohem blíže. Ale takhle vysoko máte pocit, že plachtíte,“ uvedl pro agenturu Reuters manažer atrakce Jonni Deaker.

Návštěvníci mostu si díky seskoku mohou vychutnat nevšední výhledy na Wu-ling-jüan, oblast, která je zapsána i na seznamu přírodního dědictví UNESCO. „Aktuálně denně odbavíme asi dvacet seskoků, což je dost dobré,“ míní Deaker. Doplnil, že věří v silnou sezonu. Atrakce se totiž spustila teprve koncem loňského roku a zájem roste pozvolna i kvůli covidu.

Vstup na prosklený most návštěvníky vyjde v přepočtu na necelých 500 korun. Za seskok si už poněkud připlatí, a to zhruba 6500 korun.

V Šanghaji otevřeli nejvyšší hotel na světě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám