Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte pojízdnou kuchyni, navštivte festival Kolem světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je za rohem a trávit víkendy doma už začíná být pomalu nuda. Tak proč nevyrazit třeba na festival food trucků a neochutnat nějakou dobrotu? Pokud vás lákají dálavy, nenechte si ujít cestovatelský festival Kolem světa. Tento týden se koná také celá řada akcí spojených s vínem, a to nejen na Moravě, ale třeba i v Českých Budějovicích. V Plzni zase můžete vyrazit na výšlap.

Foto: Profimedia.cz

Ochutnejte dobroty z pojízdné kuchyně na festivalu food trucků. Ilustrační foto

Článek
Praha

Sraz food trucků

Na Smíchovské náplavce se v sobotu sjedou food trucky, aby nabídli návštěvníkům ty nejlepší dobroty ze své nabídky. Kromě gastronomie můžete obdivovat i design samotných pojízdných kuchyní. Kromě těch tradičních uvidíte i tříkolky, rikši nebo obří grily. Pokud bude příznivé počasí, těšit se můžete také na přehlídku amerických aut a veteránů. Detaily o akci najdete zde.

Dyzajn Market

Těsně před jarní rovnodenností se bude na piazzetě u Národního divadla konat první letošní Dyzajn market. Jako tradičně se můžete těšit na desítku stánků s designovým zbožím, ať už šperky nebo oblečení. Pozadu nezůstane ani pánská móda. Novinkou bude také rozšíření marketu do přilehlých vnitřních prostor zlaté kapličky. Více zde.

Kolem světa

O víkendu do pražského Clarion Congress hotelu zavítá cestovatelský festival Kolem světa. Najdete na něm třeba fotografie z nedostupných míst světa, přednášky a semináře, ale dorazí také zahraniční hosté. Akce potěší milovníky exotické kultury i kulinářských specialit. Nebudou chybět destinace jako Nový Zéland, Peru, Arménie či další perličky. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Výročí pivovaru

Pivovar v Kostelci nad Černými lesy slaví 16. narozeniny. V sobotu se proto můžete vypravit na den otevřených dveří. Připraveny jsou prohlídky i živá hudba, ale samozřejmě i ochutnávky, a to nejen piva, ale také masových pochoutek. Podrobnosti najdete zde.

Josefínský jarmark

Masarykovo náměstí ve Slaném v sobotu ožije tradičním Josefínským jarmarkem. Děti i dospělí si mohou užít ukázky tradičních řemesel, pochutiny a dobré pití. Vytvořené ruční práce si budete moct zakoupit, nebude chybět ani velikonoční zboží a farmářské trhy. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Slavnosti vína

Žádný milovník vína by si neměl nechat utéct českobudějovické slavnosti, které se od pátku do soboty konají v areálu výstaviště. Akce se letos účastní především vinaři z jižní Moravy, jednodenní vstupné je 79 korun, v sobotu se brány slavností otevírají už ve 13:00 hodin a akce končí ve 22:00. Více najdete zde.

Plzeňský kraj

Plzeňská šlapka

Pokud se budete chtít v sobotu trochu protáhnout a nestrávit celý den doma, vyrazte na pochod okolím Plzeňska. Různě dlouhé trasy povedou třeba kolem Boleveckých rybníků či rozhledny Chlum. Zvolit můžete z různých délek cesty, záleží samozřejmě na zkušenosti a také vytrvalosti. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Festival krajských kapel

V sobotu se v ostrovském kulturním domě uskuteční 7. ročník hudebního festivalu Region Beat. Představí se na něm bezmála desítka kapel z karlovarského kraje. Těšit se můžete jak na lehčí žánry v podobě pop rocku, tak si na své přijdou i milovníci metalu. Přehled skupin a další informace zde.

Ústecký kraj

Zahájení sezóny

Zámek v Benešově nad Ploučnicí zahajuje v sobotu sezónu. Po zbytek března se budou prohlídky konat vždy o víkendu v pevně stanovené časy, a to od 11:00 a 13:30 hodin. Nejinak tomu bude i tuto sobotu. Více zde.

Liberecký kraj

Veletrh cestovního ruchu

Od čtvrtka do soboty se v jabloneckém Eurocentru koná veletrh cestovního ruchu. Na návštěvníky čeká kulturní program, přednášky, ale také třeba ochutnávky regionálních produktů. Možná, že tu i načerpáte inspiraci na trávení volného času nebo další výlety. Podrobnosti naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Sauna Nuuk

Víkend můžete věnovat relaxu — a to přímo v přírodě. Na okraji Hradce Králové najdete unikátní saunu, se kterou se její majitelky inspirovaly ve Finsku. Přírodní pojízdná sauna, z které můžete skočit rovnou do řeky, nabízí také maringotkovou osvěžovnu, která vám představí trochu saunové kultury. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Blešák

Ve Svitavách se v neděli uskuteční burza auto dílů a také bleší trh. Najdete na něm knihy, hodiny, vláčky, porcelán a všemožné staré předměty. Třeba tu najdete něco, co budete nutně potřebovat u sebe doma. Cena vstupného je 20 korun. Více zde.

Vysočina

Festival vína

Za dobrými víny vyrazte do Jihlavy, kde se v sobotu koná festival. Představí se na něm vinaři z celé republiky a degustace budou řídit profesionální sommeliéři. Akce se uskuteční ve společenském sále Domu kultury, doprovodí ji kulturní program, včetně folklórní hudby a tance. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Znojemský košt

Přehlídka vín pod názvem Znojemský košt se uskuteční tuto sobotu ve štukových sálech Louckého kláštera. V rámci akce se budou konat také dvě soutěže, jedna o nejlepší víno a druhá o nejlepší rosé. Bodovat budou i sami návštěvníci při ochutnávce desítek vzorků. Podrobnosti najdete zde.

Olomoucký kraj

Blues aperitiv

Nové talenty mezi bluesovými kapelami hledá festival Blues Aperitiv, který se uskuteční v sobotu v Šumperku. Finalisté závěrečného kola jsou již známí, jejich vystoupením budete moci přihlížet v DK Šumperk od 19:00 hodin. Vstupné je 90 korun. Více informací najdete zde.

Zlínský kraj

Vítání jara

Na první letošní akci v archeologickém skanzenu Modrá můžete vyrazit v neděli. Uskuteční se zde vítání jara s pálením Morany. Otevřeno bude také Velkomoravské centrum křesťanství a vzdělanosti. Vyrazte na poučný program a zároveň oslavte 13. výročí od otevření skanzenu. Více naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Turínské plátno

V rámci zimních prohlídek zámku Fryštát můžete spatřit unikátní kopii Turínského plátna. Do toho byl podle legendy zabalen Ježíš Kristus po ukřižování. Exponát si návštěvníci mohou prohlédnout do poloviny dubna. V rámci prohlídek je vždy v sobotu či neděli otevřen jeden okruh. Tradiční sezóna poté začíná v dubnu. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám