Hlavní obsah

Thajsko zakázalo nápoje, jídlo i noviny na domácích leteckých linkách

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Thajsku utahují opatření proti koronaviru. Od posledního prosincového dne platí nařízení, že se na domácích leteckých linkách nesmějí podávat nápoje ani občerstvení, zrušeno je také půjčování novin a magazínů. Jídlo nemohou cestující konzumovat ani vlastní, roušku totiž musejí mít po celou dobu letu, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O zákazu rozhodl thajský úřad pro civilní letectví. Aerolinky, které nařízení poruší, mohou čelit pokutě. Nově tedy pasažéři nemohou na palubě konzumovat žádné jídlo, včetně vlastního, mají nicméně dovoleno přinést si svůj tisk. Ten jim zapůjčován nebude, protože jedinou věcí ke čtení jsou nově karty s bezpečnostními informacemi.

„Čas na úklid při každé zastávce na domácích linkách je extrémně krátký, a jelikož chtějí společnosti pracovat co nejrychleji, nemyslím, že jsou schopny zajistit důkladný úklid,“ tvrdí šéf úřadu pro civilní letectví Chula Sukmanop. „A mít na palubě nepotřebné materiály ke čtení může představovat větší riziko pro přenos viru,“ dodal.

Palubní posádka nicméně ve výjimečných případech může cestujícím dát vodu, pokud ji potřebují například na zapití prášků. Vše si pak ale pasažéři musejí odnést z letadla s sebou, aby na palubě nezůstal nepořádek.

V Thajsku už podobný zákaz platil od jara do konce srpna, kdy byl omezen palubní servis a nesmělo se prodávat občerstvení a nápoje. Aktuálně domácí linky v Thajsku operují asi na 40 procentech obvyklé kapacity.

Koronavirus vrátil leteckou dopravu do roku 1999, tvrdí analytici

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám