Hlavní obsah

Thajsko je aktuálně rizikové, nebezpečí hrozí v Bangkoku i Phuketu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvažujete zimní cestu do Asie? Thajsko je jednou z nejoblíbenějších exotických zemí, kam čeští turisté létají. Aktuálně však nemusí být pro turisty v zemi úplně bezpečno. Protivládní demonstrace se totiž rozšířily z Bangkoku do prvních turistických letovisek.

Foto: Profimedia.cz

Thajský Phuket

Článek

Masové demonstrace probíhají v Thajsku od počátku listopadu. Největší protestní akce se podle českého ministerstva zahraničí soustředí v Bangkoku do oblasti Rachadamnoen Avenue, včetně Památníku demokracie. Demonstranti začali postupně obsazovat vládní budovy v centrálním Bangkoku v čele s ministerstvy.

Od pondělí začaly kompetentní thajské orgány uplatňovat zákon o ochraně vnitřní bezpečnosti ve všech obvodech Bangkoku a v provincii Nontaburi, dále v obvodu Bang Phli provincie district Samut Prakan a v obvodu Lat Lum Kaeo provincie Pathum Thani, což může mít podle ministerstva zahraničí za následek zvýšenou přítomnost bezpečnostních složek a různá dopravní omezení.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR v této souvislosti doporučuje českým občanům, aby se uvedeným oblastem pokud možno vyhnuli. Britské ministerstvo šlo ještě o krok dále – své občany informovalo o tom, že demonstrace se rozšířily i do turisty oblíbené destinace Phuket a varovalo před možnými nepříjemnostmi, které by mohly Britům pokazit jejich dovolené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám