Hlavní obsah

Těžké časy dopadají i na památky a národní parky v USA 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hospodářsky těžké časy, které v současnosti prožívají Spojené státy, dopadají i na tamní památky a národní parky. Guvernéři jednotlivých států musí šetřit, a tak místa, která rádi navštěvují turisté, čekají omezené otvírací hodiny, a některá své brány návštěvníkům zavřou úplně. Na svých internetových stránkách o tom informuje list Washington Post.

Článek

Nejdále podle deníku zatím zašel stát Illinois, který svůj rozpočet na ochranu památek seškrtal na polovinu: z 5,6 miliónu dolarů (více než 107 miliónů korun) na 2,8 miliónu dolarů.

Uzavřeno bude dvanáct historických památek, včetně Lincolnova srubu, kde žil otec a macecha někdejšího prezidenta. Milovníci architektury se v Illinois nepodívají ani do domu Susan Lawrence Danaové od Franka Lloyda Wrighta, autora kromě jiných staveb i Guggenheimova muzea v New Yorku.

Škrty v rozpočtu s sebou kromě omezení provozu památek a národních parku mohou přinést i odklad různých údržbářských prací. Jim Peters z organizace Památky Illinois ale také upozorňuje, že o stovky miliónů dolarů mohou kvůli odlivu návštěvníků přijít i restaurace, hotely a obchody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám