Hlavní obsah

Švýcarský hotel dává spaní pod širákem nový význam

Novinky, mšv

Strávit noc pod hvězdami je nesporně romantické. Kdo se však nerad vzdává komfortu postele, tomu neotřelý švýcarský hotel nabízí dobrý kompromis. Může totiž obojí spojit dohromady a ještě se pokochat výhledem na alpskou scenérii, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Designéři ve švýcarských Alpách nabízejí nocleh po širým nebemVideo: Reuters

 
Článek

Projekt nazvaný Zero Real Estate je dílem dvou bratrů Franka a Patrika Riklinových a jejich obchodního partnera Daniela Charboniera. Nejde však o hotel v pravém slova smyslu. Nemá zdi a kromě postele a lampiček v něm hosté nic dalšího nenaleznou. Pokud tedy nepočítají oslnivé prostředí, v němž se jediný pokoj nachází.

Vietnam se pyšní prvním zlatým hotelem na světě

Cestování

Podle autorů je projekt, jenž není žádnou novinkou, letos ještě aktuálnější než předtím. „Koronavirus nám nahrál do karet. Pokoj bez stěn a bez střechy ukazuje jistý druh svobody. Asi nenarazíte na žádné jiné místo, kde by byl pokoj tak vzdušný, jako tady u nás během švýcarského léta,“ tvrdí Patrik Riklin.

Levně nevyjde

Hotel pod širákem představili tvůrci už před několika lety. Kromě toho pak vytvořili jeho obdobu i v atomovém bunkru. Letošní verzi naleznou lidé u Walenstadtu nedaleko lichtenštejnských hranic, navíc s výhledem na pitoreskní jezero Walensee.

Přenocování vyjde na 295 švýcarských franků, což je přes 7200 korun. V zemi, která neplatí za tu dvakrát nejlevnější, nic překvapivého. „Myšlenkou Zero Real Estate je, že uděláme performery z ostatních,“ vysvětluje Frank Riklin. On a jeho bratr jsou konceptuální umělci a jejich společný projekt tuto skutečnost ilustruje.

V ceně pokoje jsou zahrnuty také služby osobního sluhy, kterým je často nějaký místní farmář. Hotel bude přístupný od prvního července.

Pod nejstrmější lanovkou světa se poklidně pasou krávy

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám