Hlavní obsah

Švýcaři se rozmysleli. Karanténu už zase po nikom nevyžadují

Od soboty už není vstup do Švýcarska podmíněn desetidenní karanténou. Země se rozhodla ji zrušit nejen pro Čechy, ale také pro všechny ostatní cestovatele, tedy mimo jiné pro Brity, Nizozemce či Egypťany. Nově jsou vyžadovány pouze testy.

Foto: Profimedia.cz

Turisté se do Švýcarska mohou vydat s testem.

Článek

Švýcarsko zavedlo desetidenní karanténu pro občany některých zemí, včetně České republiky, 27. listopadu. Pravidlo tedy vydrželo sotva týden.

„Abychom zamezili šíření nové varianty omikron, jak jen to bude možné, bude nyní zaveden přísnější testovací režim pro všechny, kteří přijíždějí do Švýcarska,“ uvedla spolková rada v prohlášení. „Vztahuje se i na ty, kteří jsou naočkovaní nebo onemocnění prodělali.“

Test během pobytu

Nově se musejí turisté při cestě do Švýcarska prokázat PCR testem. Druhý test, ať už PCR, či antigenní, pak musejí podstoupit mezi čtvrtým a sedmým dnem během návštěvy. Náklady si hradí lidé sami.

Spolková rada zároveň uvedla, že neočkovaným občanům třetích zemí, kteří budou chtít vstoupit do schengenského prostoru z rizikových států či oblastí za účelem krátkodobých pobytů, bude vstup do Švýcarska odepřen, až na výjimky.

Od pondělí platí v zemi navíc tvrdší opatření, uvádí server Independent. Na některá místa se už například neočkovaní vůbec nedostanou, přísnější pravidla platí také ohledně nošení roušek.

Vše je jinak. Italské skiareály nakonec testy uznávají

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám