Hlavní obsah

Společnost Travel Service ukázala svůj nový Boeing 737 MAX 8

Novinky, Nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Letecká společnost Travel Service ve čtvrtek na letišti Václava Havla v Praze pokřtila a představila nový Boeing 737 MAX 8. Kromě nižší spotřeby paliva nabízí třeba i větší komfort pro cestující. První let byl naplánován hned na čtvrtek, a to z Prahy do Malagy.

Nový Boeing 737 MAX 8 společnosti Travel Service Video: Novinky

 
Článek

„Letadlo je vybaveno wi-fi systémem, a tak se cestující během letu mohou na palubě letadla k serveru připojit. Mohou zde také sledovat nabídku našich filmů, her pro děti nebo novin,“ sdělil Novinkám generální ředitel společnosti Travel Service Roman Vik.

Foto: Novinky

Kabina letounu je vybavena moderním interiérem.

Celková kapacita Boeingu 737 MAX je 189 míst. Poháněn je novým typem motorů LEAP-1B CFM a oproti staršímu Boeingu 737NG je o 14 procent úspornější, což přináší menší zátěž pro životní prostředí.

„Provoz sice ekonomičtější bude, ale výrobci letadel to mají dobře spočítané. Cena letadla je vyšší než dosavadní cena ostatních letadel, ale určitě bude mít nový boeing vliv na ekologii a dopad na hluk v okolí letiště Václava Havla,“ pokračoval Vik.

Foto: Novinky

Boeing 737 MAX 8

Další letoun tohoto typu dorazí na ruzyňské letiště v březnu, do konce září pak další čtyři. V roce 2019 jich obdrží Travel Service dalších 15 a do konce roku 2023 jich bude mít ve flotile 39.

Konec jídla zdarma

Aerolinky Travel Service mají ovšem i jednu další novinku, se kterou zatím seznámily jen cestovní kanceláře, ale veřejně o ní neinformovaly. Od 16. února totiž budou rušit občerstvení zdarma na všech letech mířících do Egypta a od 27. února i na letech z Egypta zpět do ČR.

Cestující, kteří budou mít na letu trvajícím více než čtyři hodiny zájem o jídlo, si jej budou muset zakoupit systémem Buy on Board. Doposud se na těchto letech servírovalo teplé jídlo zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám