Hlavní obsah

Společnost nabídla výletní plavby zdarma. Ozvalo se na sto tisíc lidí

Novinky, Michael Švarc

Už sto tisíc lidí projevilo zájem o plavby společnosti Royal Caribbean, které mají prověřit funkčnost nových covidových opatření. Na Facebooku to uvedl šéf firmy Michael Bayley. Spuštění bezplatných okružních plaveb bylo přitom oznámeno teprve minulý týden.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Testovací plavby nebudou jako klasická dovolená. Dobrovolníci z řad veřejnosti a posádka mají primárně otestovat a demonstrovat efektivitu nových opatření, které mají zabránit šíření koronaviru na palubě. Funkční bezpečnostní protokoly jsou podmínkou pro to, aby mohly výletní lodě opět začít operovat.

„Z ničeho nic se 100 tisíc lidí přihlásilo coby dobrovolníci,“ napsal Bayley na Facebooku. „Nemůžeme se dočkat, až se s vámi všemi přesuneme do další fáze,“ uvedl a dodal, že považuje za potěšující, kolik tisícovek emailů a telefonátů společnost obdržela od lidí, kteří se na testovací plavby hlásí.

Server Independent uvádí, že dobrovolníci, kteří musejí být starší 18 let, poplují na lodi zdarma a potenciálně s sebou budou moci vzít přátele či rodinné příslušníky. Je také pravděpodobné, že první plavby budou mít výchozí i cílovou destinaci stejnou, což znamená, že během cesty nebudou pasažéři nikde vystupovat.

Zatím nejsou pro plavby stanovena žádná konkrétní data. Společnost Royal Caribbean stále ještě pracuje s americkým Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí na detailech.

Společnost nabízí plavby na výletních lodích zdarma. O dovolenou však nepůjde

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám