Hlavní obsah

Slavná londýnská Oxford Street by se mohla změnit v pěší zónu

Novinky, mšv

Kdo chce v Londýně nakupovat, vyráží na Oxford Street. Dlouhá třída, která bývá přirovnávána třeba k pařížskému bulváru Champs-Élysées, je rájem všech, kteří si chtějí pořídit něco pěkného na sebe. Město by nyní chtělo tento prožitek návštěvníkům ještě více zpříjemnit tím, že by se z velké části ulice stala pěší zóna. Pokud návrh projde, hotovo by mělo být za rok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z Oxford Street v Londýně by mohla být pěší zónaVideo: Reuters

 
Článek

Téměř kilometr ulice by se měl uzavřít pro dopravu a stát se bulvárem pro pěší, navrhnul londýnský starosta Sadiq Khan. Ten zároveň doufá, že projekt by mohl být hotový už v prosinci 2018.

Starosta také vyzval Londýňany, aby se k jeho návrhu vyjádřili. Projekt je totiž odpovědí na brzké otevření nové železniční linky, která má spojovat východní a západní část města, čímž přinese do centra mnohem více lidí než doposud.

Projekt by měl částečně ulevit znečištěnému londýnskému vzduchu, jelikož by se mnohonásobně snížil počet vozidel, která by tudy projížděla. Ke zvýšení kvality ovzduší také přispívají elektroautobusy, které jsou ve městě postupně nasazovány.

Reklama

Výběr článků

Načítám