Hlavní obsah

Skleněná vyhlídka je výzva pro turisty se závratěmi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud trpíte závratěmi, není následující atrakce nic pro vás. Nebo se naopak můžete pokusit svůj strach překonat. V Číně nedaleko Pekingu totiž otevřeli největší vyhlídku svého druhu na světě. Zvláštní je na ní, že je celá prosklená a návštěvníci kromě okolí vidí i propastnou hloubku pod sebou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně otevřeli největší skleněnou vyhlídku svého druhuVideo: Shilinxia Scenic Area, Reuters

 
Článek

„Most, který na vyhlídku vede, měří 32,8 metru a prosklená část zabírá 415 metrů čtverečních, což z ní v současnosti dělá největší skleněnou vyhlídku na světě,“ řekl její manažer Li Šuang. Dodal, že se vůbec poprvé použil ke stavbě turistické atrakce titan.

Někteří z prvních návštěvníků museli bojovat sami se sebou, aby se na vyhlídku vůbec odhodlali. „Strašně se bojím a netroufám se podívat pod sebe. Zkrátka jen držím hlavu vzhůru a jdu. Na začátku se mi trochu motala hlava, po chvilce je to už lepší, i tak si stále musím držet svůj bod a soustředit se na něj,“ svěřil se svými pocity jeden z turistů.

Vyhlídka, která se nachází v údolí zvaném Š'-ling-sia (Kamenný les), je 400 metrů nad zemí, v nadmořské výšce 768 metrů a veřejnosti se otevřela 1. května. Návštěvníkům je vstup povolen pouze v látkových návlecích, aby nepoškrábali povrch.

Nejedná se o první skleněnou atrakci, kterou v Číně mají. Připomeňme si například most v národním parku Čang-ťia-ťie, který se rozpíná 300 metrů nad zalesněným kaňonem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám