Hlavní obsah

Šílená jízda na nejextrémnějších skluzavkách světa

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záliba v aquaparcích v tomto případě nestačí. K tomu, abyste se odvážili na některou z následujících atrakcí, potřebujete mít pro strach uděláno. Prvním předpokladem je, že netrpíte závratí a nevadí vám rychlá jízda.

BEZ KOMENTÁŘE: Zažijte jízdu na nejvyšší vodní skluzavce na světěVideo: Schlitterbahn Waterparks and Resorts

 
Článek

Nejvyšší na světě

Jedenapadesát metrů vysoká skluzavka Verrückt, tedy Šílená, stojí ve vodním parku Schlitterbahn v americkém Kansas City. Je nejvyšší na světě a nabízí 183 metrů dlouhou jízdu. Pro návštěvníky jsou připravené čtyřmístné čluny, jízda po zadku by člověka na skluzavce Verrückt stála víc než jen prošoupané plavky.

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlédněte si nejvyšší vodní skluzavku světaVideo: Schlitterbahn Waterparks and Resorts

Předtím než se zájemci odváží vlézt do člunu, musejí zdolat 264 schodů vedoucích na vršek věže, z níž skluzavka vede. Jízda připomíná horskou dráhu. Po prvním sjezdu se člun totiž vyhoupne na „kopeček“, aby vzápětí znovu sjel prudce dolů.

Pád do neznáma

Ve floridském vodním parku Aquatica uspokojí zájemce o adrenalinovou jízdu atrakce s dlouhým názvem Ihu´s Break away falls. Na výběr mají odvážlivci ze čtyř barev, tedy ze čtyř různých toboganů. Tři z nich (oranžový, zelený a modrý) obsluhují zaměstnanci parku, na čtvrtém (fialovém) si návštěvník určí start jízdy sám.

BEZ KOMENTÁŘE: Vodní atrakce pro milovníky adrenalinu

Právě fialový tobogan je ze čtveřice nejstrmější, zatímco oranžový je nejdelší. Vteřiny před momentem, kdy personál parku spustí návštěvníka rovnýma nohama do neznáma, nenechají nikoho klidným.

Skluzavka, která láme rekordy

Na vodní skluzavce SkyCaliber, vyrobené a testované v americkém státě Missouri, se první zájemci z řad veřejnosti svezou už v roce 2015. Mají se na co těšit, protože tato atrakce má na kontě hned tři světová „nej“, díky čemuž se objeví také v Guinnessově knize rekordů.

Rekordní vodní skluzavka SkyCaliberVideo: avalanchewaterslides.com

SkyCaliber má být nejrychlejší vodní skluzavkou světa (rychlost přes 80 km/h), nabídne až sedmadvacetimetrový volný pád a devítimetrovou vertikální smyčku. Jezdci budou z bezpečnostních důvodů upevněni ve speciálním vozítku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám