Hlavní obsah

Seychely zakázaly výletní lodě až do konce roku 2021

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Východoafrické Seychely se odhodlaly k poměrně odvážnému kroku. Země, pro niž je turismus druhým nejvýznamnějším zdrojem příjmů, zakazuje veškeré výletní lodě na svém území až do konce příštího roku. Tímto opatřením se snaží zabránit dalšímu rozšíření koronaviru na svém území. Informoval o tom největší deník země Seychelles Nation. Rozhodnutí učinil ministr turismu a letecké a námořní dopravy Didier Dogley.

Foto: Profimedia.cz

Seychely jsou vyhlášenou destinací pro exotické luxusní dovolené.

Článek

Seychely v roce 2013 spojily své síly s ostatními ostrovy v Indickém oceánu a společně s Mauriciem, Réunionem a Madagaskarem vytvořily turistickou organizaci Vanilla Islands, která měla zemím pomoci se sdílením nákladů na marketing a propagací celého regionu.

Seychely jsou obecně považovány za nejluxusnější ze zmíněných destinací a jsou populárním místem pro dovolené celebrit. Nejen ty už roky oceňují křišťálově modré vody kolem pevniny, stejně jako soukromí, které jim skýtají privátní luxusní vily rozeseté po celém ostrově.

Finanční ztráty budou značné

Na svatební cestu si tam vyrazili princ William a Kate Middletonová v roce 2011 či George a Amal Clooneyovi o tři roky později.

V tuto chvíli není jasné, zda budou Seychely přijímat turisty, kteří by do země dorazili letecky. Nicméně už i jen ztráty příjmů z výletních lodí budou pro zemi poměrně vysoké a těžko nahraditelné. Dogley měl již oznámit pomoc hotelům a podnikatelům zasaženým tímto opatřením v podobě půjček a vládních záruk.

Reklama

Výběr článků

Načítám