Hlavní obsah

Seychely povolí vstup očkovaným turistům z celého světa

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exotické Seychely plánují nakopnout turistický sektor. Oznámily proto, že ruší povinnou desetidenní karanténu pro návštěvníky, kteří už jsou očkování proti covidu-19. Zároveň však budou stále vyžadovat doložení negativního PCR testu, ne staršího než 72 hodin.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nová pravidla se budou uplatňovat ve dvou fázích. V první z nich se s okamžitou platností povoluje vstup všem plně naočkovaným turistům, uvádí s odvoláním na tamní ministerstva zdravotnictví a zahraničí server Independent. Návštěvníci musejí obdržet některou ze čtyř aktuálně distribuovaných vakcín, ať už od Pfizeru či Moderny, a to ve dvou dávkách, pokud to daná látka vyžaduje.

Turisté tak nebudou muset do povinné desetidenní karantény. Budou se nicméně muset prokázat nejen autentickým potvrzením o očkování ze své země, ale také negativním testem.

Od března se pak budou na Seychelách uvolňovat tamní koronavirová opatření, počítá se s tím, že tou dobou budou už tři čtvrtiny lokální dospělé populace naočkovány. Jakmile k tomu dojde, povolí souostroví ve druhé fázi vstup všem turistům, včetně těch neočkovaných, pokud se prokážou negativním testem na covid-19.

Distribuce vakcíny ovšem na mnoha místech planety vázne. Podle šéfa Světové zdravotnické organizace Tedrose Adhanoma Ghebreyesuse by ji měly státy rozdělovat spravedlivěji, aby nedošlo k morálnímu selhání. Právě Afrika se obává, že bohatší státy si zásoby rozeberou a na ni se nedostane.

Svět je na prahu morálního selhání, distribuce vakcín není fér, kritizuje WHO

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám