Hlavní obsah

Rozhledna je po zámku a zoo další atrakcí slovenských Bojnic

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Turisté dosud mířili do slovenských Bojnic především kvůli nádhernému zámku, známému například z české pohádky Šíleně smutná princezna, ale také kvůli zdejší zoologické zahradě. Loni zde otevřeli 30 metrů vysokou rozhlednu, odkud se návštěvníkům naskýtá zcela nový pohled na Bojnice a okolí.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Z vrcholu vyhlídky vede tobogán, kterým se mohou zájemci sklouznout dolů.

Článek

Nejen zámek je vidět z rozhledny jako na dlani, panoramatický výhled na Kremnické vrchy a Prievidzu také stojí za to. Na rozdíl od známé dřevěné rozhledny v Bachledově dolině ve Vysokých Tatrách má ta bojnická ocelovou konstrukci a táhne se do výše ve spirálovitém tvaru.

V nejvyšším místě je vyhlídková plošina a zájemci se mohou odtud spustit dolů po tobogánu. Rozhledna měla být původně vysoká 60 metrů, ale i současných 30 postačí na dobrý výhled do okolí. Výhodou je bezbariérový přístup s mírným šestiprocentním převýšením. „Jsem moc ráda, že sem můžeme i s kočárkem a nemusela jsem zůstat dole. Je to tady moc hezké,“ říká návštěvnice Eva z Bratislavy.

Vstupné na rozhlednu je pro dospělého 8 eur (asi 200 korun) a za použití tobogánu se u pokladny doplácí jedno euro. Děti od tří do 15 let zaplatí 4 eura (zhruba 100 korun). Přístup k rozhledně je pěšky přes les od zámku nebo lze autem dojet až na parkoviště pod rozhlednou.

Reklama

Výběr článků

Načítám