Hlavní obsah

Revoluce v letectví? Ukrajinské letušky mohou vyměnit podpatky za tenisky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské nízkonákladové aerolinky SkyUp se připojují ke společnostem, které zvolňují pravidla pro odívání letušek. Ty už nebudou muset nosit jen sukni, ale i kalhoty, rozloučit se mohou také s lodičkami. Místo nich totiž mohou nazout obyčejné tenisky, které jsou podle dopravce mnohem pohodlnější.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá nová uniforma letušek společnosti SkyUp.

Článek

Zvolit si pohodlnější oděv budou moci letušky jedné z největších nízkonákladových společností na Ukrajině od příštího měsíce, píše server Independent.

„Mnoho mých kolegyň dochází pravidelně k ortopedovi, mají totiž zničené prsty od vysokých podpatků,“ uvedla pro server BBC členka personálu aerolinek Daria Solomennajavová. „Když letíte z Kyjeva na Zanzibar, jste na nohou dvanáct hodin. Pokud máte vysoké podpatky, tak potom sotva chodíte,“ doplnila.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhé hodiny na podpatcích už letuškám nehrozí.

Možnost vyměnit lodičky za tenisky se dá označit za doslova revoluční. Letectví totiž dlouhodobě patří k nejrigidnějším odvětvím, kde se striktně dbá na odívání a zdaleka ne všechny společnosti umožňují letuškám nosit místo sukně kalhoty. Často je povinné také líčení.

Pravidla jsou zvolňována

V posledních letech ale stále více aerolinek od takto striktních pravidel upouští. Kalhoty letuškám povolují například Japan Airlines, Virgin Atlantic, Asiana Airlines a další.

„Doba se změnila a ženy také, takže v kontrastu s konzervativní klasikou, podpatky, červenými rty a drdolem se objevuje nový, modernější a pohodlnější vzhled,“ uvedla společnost SkyUp k novému oděvu. „Svoboda, přirozená krása, individualita, žádné vzory a tenisky, ve kterých by chtěl letět každý,“ doplnil dopravce.

Letušky se shodují, že pohodlí je pro ně velmi důležité. Mnohdy totiž na palubě letadla tráví dlouhé hodiny, třeba i zmiňovaných dvanáct.

Americké aerolinky zvolní pravidla pro odívání. Povolí tetování i piercing

Cestování

Anketa

Souhlasíte s tím, aby letušky místo podpatků nosily tenisky?
Ano, bude to pohodlnější
82,9 %
Ne, preferuji klasický vzhled
10,8 %
Je mi to jedno
6,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3851 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám