Hlavní obsah

Rekordní horská dráha v Saúdské Arábii pojede rychlostí až 250 kilometrů v hodině

V Saúdské Arábii vznikne horská dráha, která se chystá pokořit hned tři rekordy. Podle serveru CNN bude totiž nejvyšší, nejdelší i nejrychlejší. Návštěvníci, kteří si budou chtít nechat pořádně pocuchat vlasy a zpřeházet orgány, se mohou těšit na asi čtyřkilometrovou trať, na níž se dočkají rychlosti až 250 kilometrů v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rekordní horská dráha nazvaná Falcon’s Flight neboli sokolí let vyroste v zábavním parku Six Flags Qiddiya kousek od Rijádu, hlavního města Saúdské Arábie. Extrémně vysokou rychlost si návštěvníci užijí zejména při vertikálním 160metrovém sjezdu, kdy je čeká zmíněných 250 kilometrů v hodině.

„Falcon’s Flight bude nejvyšší volně stojící strukturou na horskou dráhu, během níž si lidé užijí také stav beztíže,“ píše se v prohlášení.

Horská dráha pojme celkem 20 pasažérů, kteří vyrazí na tříminutovou jízdu s výhledy na celý zábavní park.

Z videa, které zážitek ilustruje, je jasné, že půjde o atrakci pouze pro adrenalinové nadšence s neochvějným žaludkem. Samozřejmostí totiž nejsou jen strmé sešupy, ale i různé smyčky, při nichž pojedou lidé vzhůru nohama.

Nejvyšší volný pád

Server CNN poznamenává, že dráhu Falcon’s Flight navrhuje lichtenštejnská společnost Intamin, která stojí i za aktuálně nejrychlejší horskou dráhou Formula Rossa v Abú Zabí. Ta dokáže vyvinout rychlost až 240 kilometrů v hodině.

Zábavní park Six Flags Qiddiya nabídne celkem 28 různých jízd a atrakcí v celkem šesti tematických sekcích. Ty se jmenují například Město páry nebo Zahrady soumraku. Dráha Falcon’s Flight dostane ještě rekordního sourozence, kterým má být nejvyšší věž světa s volným pádem.

Výstavba parku, který se nachází asi 40 minut od Rijádu, započala už v roce 2018. Poprvé by si návštěvníci mohli atrakce vyzkoušet za dva roky.

V Dubaji představili nejvyšší kolotoč na světě. Měří 140 metrů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám