Hlavní obsah

Rasistické i homofobní urážky. Manželé se v letadle pustili do cestujících

K divoké hádce došlo na palubě letadla společnosti JetBlue. Dva cestující, tvořící manželský pár, začali urážet posádku i další pasažéry. Křičeli, že se Amerika mění v Čínu, zároveň vyzdvihovali zakladatele Tesly Elona Muska. Situace vyvrcholila tím, že posádka cestující vykázala z letadla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo před odletem z West Palm Beach na Floridě. Situaci zdokumentovala Charlotte D’Alessiová a video umístila na sociální síť TikTok. Záběry okomentovala slovy, že jistý pár začal křičet rasistické a homofobní nadávky a postaral se tak o show všem na palubě.

Není nicméně jasné, proč se pár vůbec začal s posádkou dohadovat. Důvodem mohly být jejich názory na pandemii covidu, očkování a roušky, ostatní pasažéry totiž nazývali ovcemi.

„Tohle je pobuřující. Nenechám si dát tu blbou vakcínu,“ cituje server Independent ženu, která aerolinkám rovněž vyhrožovala, že na ně podá žalobu.

Muž se v jednu chvíli začal ohánět tím, že pracoval pro FBI. Oba si pak stěžovali na to, že svoboda slova je v Americe mrtvá a země se pomalu mění v Čínu. Rovněž měli uvést, že jsou příznivci bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

Omluvila se

Posádka nakonec nechala pár vyvést, žena se na poslední chvíli snažila situaci zachránit. „Omluvte mě, máme výročí,“ uvedla.

Žena otevřela nouzový východ v letadle a přes skluzavku prchla pryč

Cestování

Aerolinky JetBlue se k incidentu prozatím nevyjádřily. Pokud však budou postupovat jako konkurenční společnosti v podobných případech, tak zřejmě oba provinilce umístí na blacklist. Znamená to, že si manželé s dopravcem už nezalétají.

Za podobné chování navíc v USA hrozí i vysoké pokuty, které uděluje tamní úřad pro civilní letectví. Ten od loňského roku uplatňuje takzvanou politiku nulové tolerance, což znamená, že agresivní či rušivé chování tvrdě stíhá.

Novinky se zapojily do projektu Česko si povídá. Chcete se zapojit do diskuze o klíčových tématech, která rozdělují společnost? Odpovězte na následující otázku. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám