Hlavní obsah

První Češi v Hurghadě mají luxus volných lehátek a nulových front, hodnotí delegátka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klienti cestovních kanceláří CK Fischer a CK Blue Style si již užívají svých dovolených v Egyptě. Zatímco někteří se už od čtvrtka sluní v letovisku Marsa Alam, jiní dorazili do Hurghady až v pondělí. Turisté v letoviscích žádnou napjatou atmosféru nepociťují, neklid v Egyptě se v hotelích projevuje jen nízkou obsazeností, tvrdí delegáti cestovek.

Foto: Profimedia.cz

Češi si v Egyptě užívají klidu, hotely jsou proti běžné sezóně výrazně prázdnější.

Článek

„Již od příletu klienti nemohou nabýt dojmu, že by situace v Egyptě, v tomto případě v ,mé‘ destinaci Marsa Alam, byla odlišná od jejich případné poslední návštěvy. Počet policistů je stále stejný, jen při vstupu a výjezdu z města jsou větší kontroly zavazadel a dokladů, což dříve nebylo,“ řekla Novinkám delegátka CK Blue Style Kateřina Shawkatová, která žije v Egyptě již 16 let, má tam rodinu a v Marsa Alam působí druhou sezónu. Hotely jsou v dané lokalitě podle informací Novinek ještě výrazně prázdnější než ty v Hurghadě.

„V Hurghadě panuje naprostý klid. Ulice jsou poloprázdné. Hotely jsou sice zaplněny více než minulý týden, ale pořád jde jen o zlomek běžné letní návštěvnosti. Zrovna v úterý ráno jsem klientům na schůzce říkala, že by měli brát prázdnější hotely jako výhodu. Nemusí stát fronty u jídla, kdykoli si zaberou lehátko u bazénu nebo na pláži nejblíže u moře. Služby jsou přitom stále stejné, není omezeno ani stravování all inclusive, ani hotelové animační programy,“ uvedla delegátka CK Fischer v Hurghadě Petra Fiedorová.

Na výlety za historií si turisté počkají

Zajímalo nás, zda klienti mohou opustit hotelové rezorty a v případě zájmu vyrazit na nějaké fakultativní výlety. Vedení CK Blue Style v Praze rozhodlo o tom, že zatím výlety z bezpečnostních důvodů nabízet nebude, ač je o ně velký zájem.

CK Fischer má stále pozastavené výlety do Luxoru a k pyramidám v Gíze, ale lodní výlety se šnorchlováním a s potápěním u korálů stále nabízí. Klienti však mohou v případě zájmu využít i nabídky výletů zahraničních cestovních kanceláří, ani ty však turisty do rizikových oblastí nevyvezou.

Jiné složení českých turistů než bývá v Egyptě běžné, prý poznat není. Na tom se shodly delegátky obou cestovních kanceláří. Kateřina Shawkatová uvedla, že v letovisku Marsa Alam nyní pozoruje poměrně hodně klientů, kteří zavítali do Egypta úplně poprvé.

Doporučení MZV ČR

Doporučujeme českým občanům do Egypta v současné době necestovat. Toto doporučení se týká i turistických resortů u Rudého moře, tj. Marsa Alam, Hurghady, Šarm aš-Šajchu, Dahabu, Nuweiby a Taby. Turisté, kteří v těchto resortech v současné době pobývají, by měli zůstat uvnitř hotelových areálů a do odletu z Egypta z nich nevycházet.

Fiedorová dodala, že Egypt je obecně oblíbenou destinací pro rodiny a to se nezměnilo. V Řecku prý jako delegátka zažila výrazně více párů, které jezdí ostrovem křížem krážem po památkách. To v Egyptě zvykem nebývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám