Hlavní obsah

Procházka po skleněném chodníku podél čínské skály je jen pro otrlé

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobře si rozmyslet výlet na čínskou horu Tchien-men by si měl každý, kdo má závrať nebo alespoň sklony ke strachu z výšek. Turisté tady totiž ve výšce 60 metrů procházejí po průhledném skleněném chodníku.

Foto: Profimedia.cz

Cesta po skle podél skály není pro každého.

Článek

Při každém pohledu pod nohy člověk přesně vidí, kam by spadl, kdyby se pod ním sklo prolomilo. Uzoučká skleněná stezka na čínské skalnaté hoře Tchien-men vyzývá k odvaze každého, kdo se sem vydá. Ne každý se na místě rozhodne cestu opravdu přejít. Kdo se ale odváží k prvnímu kroku, odnese si jedinečný adrenalinový zážitek.

Strach by návštěvníka neměl pohltit natolik, aby se zapomněl dívat kolem sebe. Z Tchien-menu se mu totiž nabízí krásný pohled na okolní přírodu. Opřít se o zábradlí a rozhlédnout se může být pro mnoho turistů další velkou výzvou. Skleněný chodník na hoře Tchien-men lze nazvat stezkou odvahy.

Foto: Profimedia.cz

Ani ne celá výška, kterou mají pod sebou odvážlivci putující po průhledném chodníku.

Zajímavostí je, že Číňané příliš neholdují sólové turistice, takže i po přilehlém Horském národním parku Tchien-men se návštěvníci pohybují výhradně s průvodcem, který je vyhlíží už při příjezdu u autobusů. Uhnutím z hlavní cesty se mu ale dá nenápadně utéct. Prakticky všechny cesty v parku jsou dlážděné kameny, do výšek se stoupá po širokých schodištích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám