Hlavní obsah

Přes hory a kaňony. Panoramatickým vlakem americkým jihozápadem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napříč americkým jihozápadem začne v létě jezdit nový luxusní vlak. Cestujícím ve vagonech s panoramatickými okny nabídne výhledy do krajiny států Utah a Colorado, na rozeklané hory i kaňony. Hostina to však nebude jen pro oči, ale také pro chuťové pohárky. Pasažéři se mohou těšit i na dobré jídlo.

Foto: Profimedia.cz

Společnost Rocky Mountaineer provozuje výlety po kanadské krajině od roku 1990.

Článek

Spojení mezi městy Denver a Moab bude provozovat kanadská železniční společnost Rocky Mountaineer, která v domovské zemi pořádá výlety panoramatickými vlaky už od 90. let. Tentokrát půjde o její první trasu v USA, uvádí server Daily Mail. Během dvoudenního putování luxusní soupravou se mohou cestující těšit na oslnivé výhledy, ať už skrze panoramatická okna nebo venkovní plošiny.

Nejvýraznějšími body cesty jsou různé hory, povodí řeky Colorado či majestátní kaňony — železnice prochází také v blízkosti národního parku Arches.

Cesta zahrnuje také přespání v polovině cesty, stejně tak před odjezdem a po příjezdu do cíle, přičemž trasa výletu je obousměrná. Zájemci si ho mohou ještě prodloužit a do svého itineráře přidat navíc několik zastávek, a to do Las Vegas, Lake Powell či Salt Lake City, kde na ně čekají další pamětihodnosti a aktivity.

„Rocky Mountaineer představí novou trasu, na které budou moci cestující prozkoumat historické železniční spojení mezi Denverem a Moabem,“ uvedl zakladatel společnosti Peter Armstrong. „Za uplynulých 30 let jsme se stali známými pro jedinečné zážitky a teď chystáme náš nejnovější produkt v regionu, kde se začala historie železnice psát. Oblast známá úchvatnou scenérií či národními parky potěší miliony lidí,“ doplnil.

Levně nevyjde

Podle výkonného ředitele společnosti Steva Sammuta se nová trasa hledala už několik let. „Potřebovali jsme najít oblast, která nabízí to stejné, co západní Kanada, tedy neuvěřitelné scenérie, které je nejlepší vidět právě z vlaku,“ vysvětlil.

„Pandemie koronaviru měla devastující efekt na cestovní ruch a stále je nejisté, kdy se z toho vzpamatuje. Věříme však, že američtí cestovatelé, nebo i ti z celého světa, s námi budou chtít tento region prozkoumat,“ uzavřel Sammut.

Spuštění nového spojení je plánováno na srpen letošního roku. Základní jízdenka, která zahrnuje přepravu, pobyty v hotelu či jídlo, vyjde na 1564 dolarů, tedy 33 tisíc korun.

Kdo by chtěl podobný zážitek absolvovat, ale Spojené státy americké jsou pro něj až zbytečně daleko, může vyrazit do Švýcarska. Tamní Glacier Express, známý coby nejpomalejší rychlík světa, také disponuje panoramatickými vagony a projíždí oslnivou krajinou mezi Svatým Mořicem a Zermattem.

Nejpomalejším rychlíkem světa napříč ročními obdobími

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám