Hlavní obsah

Praha předběhla Paříž. Nejhorší reputaci ze světových měst má Moskva

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průzkum společnosti Reputation Institute přinesl výsledky, které mnoho cestovatelů zas až tak nepřekvapí. Moskva má z 56 hodnocených měst nejhorší reputaci a na opačném konci škály, tedy na nejlépe hodnoceném postu, skončilo japonské Tokio. To porazilo australské Sydney i dánskou Kodaň. Praha skončila na 25. místě a porazila i Paříž nebo Berlín.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní město Ruska si v průzkumu vedlo nejhůře.

Článek

Hodnotilo se na základě tří faktorů, z hlediska politického, ekonomického a environmentálního. U Tokia se ukázalo, že má všechny tři aspekty, které zahrnují také bezpečnost, nejvyrovnanější. Společnost ve zprávě upozorňuje, že poprvé za sedm let dokonce převážila bezpečnost nad estetikou města. Ta je sice stále jedním z nejvýraznějších prvků pro určení dobré pověsti, ale je nyní mírně upozaděná.

Foto: Profimedia.cz

Tokio od minule poskočilo o jedenáct míst.

Tokio se od loňska překonalo a poskočilo o jedenáct míst. K jeho dobré reputaci přispívá efektivní vedení města, bezpečné prostředí, dobrá ekonomika, ale hodně mu nahrávají i moderní technologie. Za ním se umístilo australské Sydney a jako třetí Kodaň. V první desítce je dohromady sedm evropských měst, jsou to Vídeň na čtvrtém místě, Stockholm na pátém, Benátky na šestém, Řím na sedmém, Curych na osmém a Mnichov na devátém.

Foto: Profimedia.cz

Sydney si z australských měste vede nejlépe.

Foto: Taťána Marenčíková, Novinky

Nábřeží Nyhavn se datuje do 17. století a je jednou z nejoblíbenějších kodaňských promenád.

Jak upozorňuje server Daily Mail, poněkud si pohoršila britská města. Klesavou tendenci má Londýn (17. místo) i Edinburgh (21. místo), k čemuž údajně přispěly komplikace kolem brexitu. Naopak dobrá reputace roste Manchesteru (35. místo).

Vůbec špatně si nevedla Praha, která skončila na 25. místě. Reputace české metropole je stabilní a nemá klesavou ani rostoucí tendenci. Vedla si lépe než Paříž (26. místo), Singapur (27. místo), Brusel (30. místo) nebo Berlín (31. místo).

Naopak vyloženě špatnou reputaci mají Istanbul, Nové Dillí, Mexico City, Káhira a vůbec nejhůře dopadla Moskva, přestože sami Rusové ji podle Reputation Institute považují za nejvíce reprezentativní město v zemi. Navzdory výsledku je na tom s bezpečnostní nejhůře Mexico City.

10 světových měst s nejlepší pověstí:
1. Tokio, Japonsko
2. Sydney, Austrálie
3. Kodaň, Dánsko
4. Vídeň, Rakousko
5. Stockholm, Švédsko
6. Benátky, Itálie
7. Řím, Itálie
8. Curych, Švýcarsko
9. Mnichov, Německo
10. Montreal, Kanada
Zdroj: Reputation Institute

Reklama

Výběr článků

Načítám