Hlavní obsah

Praha je mezi desítkou nejlepších měst světa

České hlavní město opětovně boduje v žebříčku mezinárodního magazínu Time Out. Ten Prahu zvolil šestým nejlepším městem planety a zároveň třetím nejkrásnějším. Prvenství má Edinburgh, za ním následují Chicago, Medellín, Glasgow a Amsterdam.

Foto: Profimedia.cz

Praha je na šesté příčce v žebříčku nejlepších měst světa.

Článek

„Jen málo hlavních měst vypadá tak dobře; není proto překvapení, že byla Praha zvolena v letošním žebříčku třetím nejkrásnějším městem světa,“ píše ve svém hodnocení magazín Time Out. „Ale nejde jen o hezkou tvářičku. Návštěvníci poznávají také zvyšující se kvalitu života, kterou ilustruje množství galerií a muzeí či kvalitních a cenově dostupných restaurací.“

Magazín vypichuje dobrou dostupnost veřejnou dopravou. Za klidem pak mohou Pražané vyrazit na Divokou Šárku, a to ani nemusí opustit město. K návštěvě mezinárodní periodikum doporučuje Náplavku, která byla nominována na architektonickou cenu. Na překrásné výhledy pak podle magazínu láká i nedaleký Střelecký ostrov.

Dubaj je nejoblíbenější světovou destinací

Cestování

Praha byla loni v žebříčku Time Outu zvolena sedmou nejlepší metropolí. Letos si tedy polepšila.

Celkem 53 metropolí

Vůbec nejlepším městem na světě je Edinburgh, který podle magazínu rovněž patří k tomu nejkrásnějšímu, co planeta z hlediska architektury nabízí. Chicago je pro letošek zase tím nejzábavnějším místem s množstvím aktivit. Po Praze desítku uzavírají Marrákeš, Berlín, Montreal a Kodaň.

Celkově však žebříček nejlepších měst tvoří 53 zástupců, mezi nimiž figurují i Madrid, Bombaj, Porto, Tel Aviv, Abú Zabí, Auckland či Dauhá.

Deset nejlepších měst na světě
1. Edinburgh, Velká Británie
2. Chicago, USA
3. Medellín, Kolumbie
4. Glasgow, Velká Británie
5. Amsterdam, Nizozemsko
6. Praha, Česká republika
7. Marrákeš, Maroko
8. Berlín, Německo
9. Montreal, Kanada
10. Kodaň, Dánsko
Zdroj: Time Out

Reklama

Výběr článků

Načítám