Hlavní obsah

Potopa v oblacích. V letadle během cesty praskla vodní nádrž

S neobvyklou situací se během letu z Londýna do Washingtonu D.C. musel popasovat personál British Airways. V Airbusu A380 totiž praskla nádrž a voda stékající po schodech začala zaplavovat palubu. Posádka se snažila zabránit potopě, o žádnou závažnou bezpečnostní závadu ovšem nešlo, a letadlo tak v pořádku doletělo do cíle.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Problém, k němuž došlo z pátku na sobotu, podle British Airways způsobila nádrž s pitnou vodou v zadní části letadla. Není sice jasné, co závadu způsobilo, ale na internetu se objevilo několik snímků vody tekoucí po schodech dvoupatrového airbusu, ale i prosakující skrze strop.

„Nešlo o bezpečnostní riziko. Letadlo pokračovalo až do Washingtonu, kde přistálo. Závadná nádrž byla vyměněna a problém vyřešen,“ cituje Daily Mail mluvčího aerolinek.

Letoun se ještě ten den vracel

Technici závadu vyřešili ihned, letadlo se totiž ještě v týž den vypravilo zpět do Londýna. Podle jednoho ze zaměstnanců šlo o velmi vzácnou poruchu, nic podobného prý nezažil za tři a půl roku, co u společnosti pracuje.

„Tohle nebyl let pro cestující, kteří jsou z létání nervózní,“ okomentoval nejmenovaný člen posádky pro server The Sun. „Vodopád na palubě není běžně součástí cest s British Airways. Vypadalo to spíš jako British Waterways,“ vtipkoval zaměstnanec a doplnil, že několik lidí tekoucí voda vylekala, posádka však zůstala profesionální a část letadla brzy izolovala, aby mohla cesta pokračovat.

Podle Daily Mailu jde o první případ, kdy Airbus A380 British Airways taková nehoda postihla. Samotný typ letounu už však podobné závady prodělal.

Lidé rozcupovali aerolinky za nevábnou snídani v první třídě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám