Hlavní obsah

Portugalsko zruší povinnost prokázat se při vstupu testem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naočkovaní lidé přijíždějící do Portugalska už se nebudou muset prokazovat negativním testem. S odkazem na tamní vládu o tom informuje agentura Reuters. Není jasné, od kterého data bude rozhodnutí platné, aktuální opatření však trvají do 9. února.

Foto: Profimedia.cz

Lisabon patří mezi hlavní portugalské cíle.

Článek

Povinnost prokázat se při vstupu testem nyní mají všichni, kdo do Portugalska cestují letecky. Vláda ve čtvrtek rozhodla, že test už nebude nutný pro ty, „kteří předloží digitální covid pas Evropské unie nebo platné potvrzení o očkování“.

Portugalsko patří k nejproočkovanějším evropským i světovým státům, vakcínu obdrželo asi 90 procent populace. Přesto tam stále platí mnoho opatření. Během ledna vláda některá z nich zmírnila. Studenti se například mohli vrátit do škol, znovu otevřít mohly také noční podniky, píše server Daily Mail.

Nejčastějšími turistickými cíli jsou v Portugalsku města Lisabon a Porto, která lákají nejen na památky, ale i gastronomii, a zejména pak na vyhlášené portské víno.

V nočním Lisabonu se zpívá o životě i nešťastných láskách

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám