Hlavní obsah

Portugalsko v červnu otevře pláže. S volným místem pomůže aplikace

Novinky, mšv

V evropských zemích se postupně uvolňují koronavirová opatření. Portugalsko proto oznámilo, že od 6. června opětovně otevře pláže, které však budou mít sníženou kapacitu kvůli doporučeným odstupům. Výletníkům by s hledáním volného místa měla pomoci mobilní aplikace, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v regionu Algarve (ilustrační foto)

Článek

Portugalský premiér Antonio Costa uvedl, že lidé budou muset na plážích dodržovat povinné rozestupy, které jsou v zemi 1,5 metru. Speciálně navržená mobilní aplikace by však měla pomoci najít pláže, které nejsou úplně zaplněné a zbývá na nich volné místo.

Zakázané budou nicméně sporty, které zahrnují dva a více účastníků, takže o plážovém volejbalu si mohou lidé zatím nechat jen zdát. Jinak by však pláže neměly projít žádnou proměnou a zprávy o tom, že by se chystaly boxy z plexiskla, jako například v Řecku, zatím nejsou.

Tradiční portugalské hostely zvané pousadas, které jsou ve správě státu, by se měly otevřít v polovině června, ostatní ubytovací zařízení zřejmě hned zkraje měsíce. Nejspíše ale bude nutné nechat pokoje po hostech neobsazené 24 hodin, než se budou moci ubytovat noví.

Santorini se připravuje na návštěvníky, na plážích jsou plexiskla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám