Hlavní obsah

Poplatky i u brány? Ryanair možná ještě změní pravidla pro odbavování zavazadel

Novinky, mšv

Nízkonákladová společnost Ryanair možná ještě pozmění svá pravidla pro přepravu zavazadel. Pokud si totiž pasažéři nepřiplatí, aby mohli větší příruční zavazadlo vzít na palubu, musí si ho nechat zdarma odbavit u vstupní brány. Vzhledem k rostoucímu počtu, který čítá i 100 odbavených zavazadel u brány na jeden let, ale vzniká chaos a vedení aerolinek tak přemýšlí o změně, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aktuální pravidla pro zavazadla byla zavedena v lednu tohoto roku. Kdokoli, kdo se objeví u vstupní brány do letadla s jedním příručním zavazadlem a osobní věcí, a nepřiplatí si, aby mohl zavazadlo vzít na palubu, si ho musí nechat bezplatně odbavit. Regulace má předejít nedostatku místa v úložném prostoru v letadle. Ředitel Ryanairu Michael O’Leary ovšem uvedl, že odbavování u brány občas způsobuje značný chaos.

Na některých letech se totiž tímto způsobem musí zdarma odbavit až 100 zavazadel, a právě proto uvažuje společnost o další změně. O’Leary ovšem neuvedl žádná bližší specifika, podle Daily Mailu se ale nedá vyloučit, že by se extra poplatky musely platit i u brány.

„Naše nová zavazadlová politika vytváří problémy s odbavováním, zejména v určitých obdobích, jako jsou třeba prodloužené víkendy. Na mnoha letech musíme nyní odbavit 100 nebo 120 zavazadel bez poplatku u brány. Jestli čísla porostou, budeme se muset na záležitost podívat znovu,“ uvedl ředitel Ryanairu.

Na druhou stranu nynější pravidla slaví úspěch na straně posádky i u pasažérů, protože nikdo z cestujících nemá problém uskladnit kufr v zavazadlovém prostoru, případně pod sedačkami.

Před nedávnem Ryanair také představil nová pravidla pro on-line odbavování, která začnou platit v polovině června. Z původních čtyř dní se možnost bezplatného odbavení smrskne na 48 hodin. U cestujících to vyvolalo spíše vlnu nevole. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám