Hlavní obsah

Pizzerie v Soulu se těší nebývalé přízni. Ne však kvůli jídlu

Novinky, mšv

Malá pizzerie v Soulu prožívá okamžiky slávy. Avšak nikoli kvůli vyhlášené pizze, na kterou by se stály fronty, ale díky filmu. Podnik se totiž objevil v Oscary ověnčeném snímku Parazit a majitelka bistra Eom Hang-kiová se tak v posledních dnech stala doslova místní mediální hvězdou, píše agentura AP.

Pizzerie v Soulu, která se objevila v oscarovém filmu Parazit, zažívá boomVideo: Novinky/AP

 
Článek

Bistro Sky Pizza, nacházející se ve čtvrti Noryangjin, se těší velké přízni návštěvníků. A jeho majitelka už prý dala médiím tolik rozhovorů, že ochraptěla. Náhlá popularita přišla poté, co se pizzerie mihla ve filmu, jenž se stal prvním cizojazyčným snímkem, který kdy získal Oscara v hlavní kategorii. Vítězství prý Hang-kiová skoro oplakala.

Opuštěná zábavní atrakce našla velmi nepravděpodobné využití

Cestování

Svůj podnik už stihla vyzdobit fotografiemi režiséra Ponga Čun-ha a plakáty s jeho podpisem. Před natáčením Parazita při tom majitelka nikoho ze štábu ani z herců neznala. „Musela jsem si je vyhledat na internetu. Dcera a zeť mi řekli, že viděli všechny Čun-hovy filmy. Proto jsem se rozhodla mu poskytnout svou pizzerii k natáčení,“ vysvětlila žena.

Od chvíle, co Parazit vyhrál Oscara, se prý prodeje pizzy zdvojnásobily — díky množství fanoušků, kteří podnik navštěvují. Ti se v bistru poměrně mačkají, míst na sezení je pouze deset. Kvůli zvýšené poptávce Hang-kiové v minulém týdnu dokonce došlo těsto už kolem poledne.

Filmoví fanoušci často navštěvují místa, kde se natáčel nějaký ceněný snímek. V minulosti k podobné situaci došlo například v případě amerického městečka Sylva, kde vznikly oscarové Tři billboardy kousek za Ebbingem. Tradičně také lákají lokace, kde se točily třeba Hvězdné války nebo seriál Hra o trůny.

Úspěšný film dostal zapadlé městečko na mapu. Teď láká turisty

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám