Hlavní obsah

Pekelná zahrada v Thajsku ukazuje, jak krutě dopadnou hříšníci

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jezdíte pravidelně do Thajska, možná už vás lehce omrzely konvenční aktivity. Povalování se na pláži ale můžete vyměnit za výlet do neobvyklého tematického parku Wang Saen Suk. Poněkud kontroverzní atrakce chce návštěvníky varovat před tím, jak dopadnou ti, kteří budou hřešit a dostanou se do pekla. Podívaná je to skutečně nevšední.

Foto: Profimedia.cz

Peklo vyobrazené v parku rozhodně nevypadá nijak přívětivě.

Článek

Svět bolesti, brutality a utrpení. I těmito slovy by šel zábavní park popsat. A je jasné, že pro děti atrakce úplně vhodná nebude, a to i přesto, že k expozici lze přistupovat se značnou mírou nadsázky. Ve výsledku by ovšem nemělo chybět ani morální ponaučení.

Foto: Profimedia.cz

Tyto sochy mají vyobrazit potrestání za potrat.

Při vstupu návštěvníci minou ceduli „Vítejte v pekle“ a spatří dvě dominantní postavy v nadživotní velikosti s vystouplými žebry a dlouhými vyplazenými jazyky. Kolem nich jsou pak rozestavěni hříšní lidé a vykonavatelé trestů.

Každý ze způsobu trestů závisí na tom, jaké špatnosti se člověk za smrtelného života dopustil, uvádí server Atlas Obscura.

Každý se může očistit

Třeba lidé, kteří kradli vařenou rýži, se v pekle stanou napůl ptáky. Žárliví lidé zase čeká jiná zvířecí transformace, a to v králíka. A to jsou možná ještě ty lepší způsoby trestu. Ty horší spočívají v mučení, vytrhávání jazyka kleštěmi, napichování na kůl nebo nechání na pospas zvířatům, která z těla vytrhávají střeva či jiné orgány. Návštěvníci jsou ale zároveň poučeni, že všichni hříšníci se mohou jednoho dne očistit.

Foto: Profimedia.cz

Trestem jsou částečné i úplné zvířecí metamorfózy.

Foto: Profimedia.cz

Brutální vyobrazení je záměrem. Má pohrozit komukoli, kdo by měl v úmyslu hřešit.

Ač se krvavá turistická atrakce nachází v buddhistické zemi, se skutečnou podstatou buddhismu mnoho společného nemá. Jedná se spíše o jakousi metaforu a paralelu k tomu, jak peklo vnímá západní civilizace postavená na křesťanské tradici, a díky kontroverznímu charakteru jde zejména o tahák na turisty. V buddhismu se peklo totiž odehrává v hlavách smrtelníků a způsobují si ho sami.

Wang Saen Suk leží asi hodinu jízdy jižně od Bangkoku, směrem k oblíbenému turistickému letovisku Pattaya. K parku patří i buddhistický chrám, zřejmě kdyby chtěl někdo s pokáním začít, dokud je čas. Své hříchy mohou lidé částečně vykoupit také dobrovolným finančním obnosem, který putuje na podporu klášterů. Jedním si však mohou být jistí, na tento zážitek z dovolené opravdu jen tak nezapomenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám