Hlavní obsah

Pasažéra v letadle vyděsilo odchlípnuté okno. O nic nešlo, ujistili experti

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud děsivý výjev natočil pasažér nejmenované nízkonákladové společnosti. Ten si totiž během letu nad Chile povšiml, že se vedle něj poněkud odchlipuje rám okna. Po právu byl vystrašen a video nahrál na internet s dotazem, zda se měl něčeho obávat. Bezpečnostní experti ovšem ujistili, že se viklalo pouze jakési bezpečnostní okno, které kryje to skutečné. Nejednalo se tedy o hrozbu, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skutečně děsivé bylo ovšem to, že pasažér byl schopný téměř celý rám vyndat. „Jednalo se o nízkonákladové aerolinky. Okno bylo úplně mimo rám. Přišlo mi to i docela úsměvné, tak jsem to pomocí mobilu natočil,“ cituje Daily Mail cestujícího.

Po umístění na internet komentovali video různí vyděšení uživatelé s tím, že se mohla stát nehoda, a že kdyby okno zcela vypadlo, mohlo by to vést ke změně tlaku v kabině a všichni by zemřeli.

Paniku ovšem zmírnili bezpečnostní experti, kteří tvrdí, že okno samotné nijak poškozené nebylo. Jednalo se jen o ryze kosmetickou závadu, kterou i tak považují za tristní, trapnou a neprofesionální. „Jedná se jen o jakousi povrchovou vložku, která chrání skutečné okno. Připouštím, že je to trapné, ale o bezpečnostní risk se nejedná,“ uvedl pilot Patrick Smith na portálu askthepilot.

S tím souhlasil také vedoucí šéf britské komise pro leteckou bezpečnost Dai Whittingham. „Opravdu se nejedná o bezpečnostní problém. Je to jednoduše jen kus uvolněného plastu v kabině. Toto vnitřní okno chrání vnější okno před poškrábáním a také částečně izoluje zvuk a teplotu,“ tvrdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám