Hlavní obsah

Parními vlaky na Povltavskou a Boubínskou jízdu

Poslední parní vlaky pojedou o víkendu v rámci Jihočeského léta s párou. V sobotu se lidé svezou ze Stožce do Nové Pece parním vlakem Josef Rosenauer v rámci Povltavské jízdy. V neděli pak mohou jet na tzv. Boubínskou jízdu ze Stožce do Kubovy Hutě.

Článek

„Sobotní Povltavská jízda je jako dělaná pro romantické duše. Poklidná jízda šumavskými lesy, ale také divokou krajinou skrz Mrtvý Luh je hezkým zážitkem. Zájemce čeká i prohlídka Schwarzenberského kanálu,“ říká Jiří Kafka, ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD v Českých Budějovicích.

Parní vlak „Josef John“ pojede v neděli 31. srpna po trase Stožec – Nové Údolí – Stožec – Volary – Lenora – Kubova Huť. Odjezd ze Stožce bude v 11:26 a zpět z Kubovy Hutě pojede parní vlak v 16:21 hodin.

Součástí vlaku budou historické barové a vyhlídkové vozy

„Z Kubovy Hutě se mohou lidé v doprovodu pracovníka CHKO Šumava vypravit na procházku po naučné stezce Hornovltavické pastviny nebo vystoupat na vrchol Boubína. Přímo na Kubově Huti si potom prohlédnou práci lidového řezbáře,“ doplňuje Jiří Kafka.

Pro zpáteční jízdu z Volar (odjezd ve 18:35) do Stožce je možné použít parní vlak „Večernice“, jehož název vystihuje podvečerní jízdu vlaku usínající Šumavou.

Vlaky tažené parní lokomotivou zvanou „Kafemlejnek“ jsou sestaveny z historických vozů třetí třídy, barového a otevřeného vyhlídkového vozu. Podrobné informace o Jihočeském létu s párou, včetně jízdních řádů jsou k dispozici na internetových stránkách.

Reklama

Související témata:

Související články

Ekologické cestování vytlačuje masový turismus

Takzvaná šetrná turistika je celosvětově na vzestupu. Za tímto termínem se skrývá zodpovědná turistika, která se snaží nepřispívat k poškozování životního...

Výběr článků

Načítám