Hlavní obsah

Paříž láká na věhlasnou písečnou pláž

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na břehu řeky Seiny mají obyvatelé i návštěvníci francouzské metropole od pondělí do 16. srpna znovu možnost užívat si léta na písečných plážích Paris Plages. Tuny navezeného písku a možnost vodního osvěžení téměř dokonale simulují dovolenkovou pohodu. Nechybí dokonce ani palmy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Paříž po roce znovu otevřela Paris PlagesVideo: Reuters

 
Článek

Uměle vytvořený písečný pás, který nabízí hlavní plážové vyžití, se táhne v délce tří a půl kilometru mezi mosty Pont Neuf a Pont de Sully. Návštěvníci se tam věnují plážovému volejbalu, rugby a dalším sportům.

Jiní na pláž míří vyloženě za odpočinkem či chytáním bronzu. U řeky, která proudí, co by kamenem dohodil, je zároveň příjemnější vzduch než jinde v ulicích města. K osvěžení poslouží také nainstalované sprchy.

S otevřením pařížských pláží jsou spojeny také různé kulturní a zábavní aktivity - taneční soutěž, workshopy na téma stavění hradů z písku či půjčování kol... Pro místní je zpřístupnění pláží každoročně důležitou událostí.

„Těšil jsem se na otevření. Strašně jsem na něj chtěl vzít svoji dvouletou dceru a hrát si s ní na písku, postavit nějaké hrady. Bylo to pro nás velmi důležité. Za tři dny jedeme na dovolenou a tohle byl způsob, jak si prázdniny ještě o něco přiblížit,“ řekl v pondělí osmačtyřicetiletý Pařížan Eric Fitoussi agentuře Reuters.

Vždy na jeden měsíc otevřené Paris Plages jsou pro některé turisty, kteří se ocitnou v letní Paříži, neodmyslitelnou zastávkou na jejich poznávací cestě. Věhlas tohoto letního lákadla už dávno překročil hranice Francie. Například britský deník The Telegraph zařadil Paris Plages mezi nejlepší městské pláže světa po boku australského Sydney, francouzského Nice nebo třeba brazilského Ria de Janeira.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám