Hlavní obsah

Opavské Slezsko dalo do oběhu turistickou kartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistickou kartu, která umožní výrazné slevy v oblasti volnočasových a kulturních aktivit, dali do oběhu na Opavsku. Pod hlavičkou instituce Opavské Slezsko tak lidé získají užitečnou novinku.

Foto: Profimedia.cz

Opavsko nabídne turistické karty.

Článek

„Podobných turistických karet, které umožňují různé slevy nebo benefity, je samozřejmě v jiných regionech celá řada. Ta naše je ale unikátní v tom, že obsahuje rezervační systém, takže její držitel si kromě obdržené slevy může objednat třeba vstupenky,“ řekl Právu ředitel destinačního managementu Opavské Slezsko Jan Černý.

Kartu získají zcela zdarma turisté, kteří se alespoň na dvě noci ubytují v hotelech nebo penzionech, které se do projektu zapojily. Aktuálně jde již o dvě desítky míst. Karta zatím nabízí slevy na čtyři desítky různých aktivit. „Nabídka je velmi pestrá a zahrnuje především oblast kultury a volnočasových aktivit. Výhodně tak můžete navštívit zámky, muzea, sportoviště, aquapark a další místa,“ doplnil Černý.

Velkým bonusem je možnost používání karty i v elektronické podobě. Díky ní získáte nejen přehlednou nabídku dostupných služeb a aktivit, ale také možnost rovnou si tyto služby rezervovat a koupit.

Lidé mohli poprvé na zámek Poláky

Cestování

„Výrazně se tak například zjednoduší celý proces hledání, vybírání a rezervování vhodných aktivit na rodinném výletě. Karta pojme až osm osob a může ji využít kdokoli ze skupiny cestovatelů nebo členů rodiny,“ dodal ředitel Černý. Slevy jsou podle něj na řadě míst velmi výrazné, někde až padesátiprocentní.

I bez ubytování

Autoři projektu mysleli i na návštěvníky, kteří by výhody karty rádi využili, ale zároveň se nepotřebují v oblasti ubytovat. Ti si budou moct kartu zakoupit v turistických informačních centrech. Stačí si vybrat délku její platnosti a začít využívat všech výhod. Prodej v informačních centrech bude spuštěn v průběhu léta.

Opavské Slezsko bude první turistickou oblastí v České republice, která bude v rámci turistických karet podobný rezervační a objednávkový systém využívat. Pomůže tak lokálním podnikatelům, kteří v oblasti nabízí své služby a produkty, sjednotí jejich propagaci a zvýší návštěvnost. Návštěvníci pak ušetří to nejcennější, tedy nejen peníze, ale i čas.

Drábské světničky zůstanou zavřené

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám