Hlavní obsah

Okolo Eiffelovy věže roste stěna z neprůstřelného skla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V blízkosti Eiffelovy věže, největší dominanty francouzského hlavního města Paříže, začala minulý čtvrtek výstavba tři metry vysoké neprůstřelné stěny. Projekt, který vyjde v přepočtu na téměř 800 miliónů korun, má zvýšit bezpečnost před potenciálními teroristickými útoky, píše deník NY Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Okolo Eiffelovky vyrůstá třímetrová zeď z neprůstřelného sklaVideo: Reuters

 
Článek

Nákladné bezpečnostní opatření schválily pařížské úřady v únoru loňského roku. Zatímco skleněná neprůstřelná stěna o tloušťce 6,5 centimetru bude chránit severní a jižní stranu památky, na zbylých dvou stranách bude železná stěna ve stylu samotné věže.

Průhledná část ze skla byla navržena tak, aby nahradila dosavadní nevzhlednou kovovou stěnu a nebránila návštěvníkům ve výhledu na město.

Součástí projektu jsou rovněž zahrazovací sloupky, které mají zabránit potenciálním útokům motorovými vozidly.

Bernard Gaudillère, který stojí v čele společnosti provozující Eiffelovu věž, uvedl, že výstavba lidi před návštěvou největší francouzské památky neodradila. Francouz očekává, že v roce 2018 navštíví pařížskou dominantu zhruba šest až sedm miliónů turistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám