Hlavní obsah

Od 1. listopadu se uzavřely tatranské turistické chodníky

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Od prvního listopadu platí uzávěra turistických chodníků Tatranského národního parku. Uzavřené chodníky jsou řádně označeny. Turisté je mohou začít opětovně využívat až od 15. června 2011.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Horská záchranná služba upozorňuje návštěvníky slovenských hor, aby v zimním období v horách nepodceňovali výstroj a oblečení.

Článek

V zimním období platí zákaz vstupu na přibližně 230 kilometrů vyznačených turistických tras ve Vysokých, Západních a Belianskych Tatrách. Turistické trasy na vysokohorské chaty z celoročním provozem jsou nadále přístupné.

Horská záchranná služba upozorňuje návštěvníky slovenských hor, aby v zimním období v horách nepodceňovali výstroj a oblečení. Je rovněž důležité informovat se o povětrnostních podmínkách na horách ještě před jejich návštěvou.

Reklama

Související témata:

Související články

Bratislava je jednou z perel na Dunaji

Už dávno není tím ospalým městem s ošuntělými fasádami domů, kde se po setmění na ulicích zastavil život. Slovenská metropole prošla za poslední desetiletí...

Hradby holíčského zámku se sesouvají do vody

Hradby holíčského zámku vypadají, jakoby na ně zaútočila mohutná armáda. Sesunutí asi padesátimetrové části bastionu do vody má přitom pravděpodobně na svědomí...

Výběr článků

Načítám