Hlavní obsah

Očkovaní turisté už nemusejí v Kambodži do karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté se při cestě do Kambodže už nemusejí obávat karantény. Země totiž od pondělí izolaci pro plně naočkované návštěvníky zrušila. Stále však musejí disponovat negativním testem.

Foto: Profimedia.cz

Chrámový komplex Angkor je nejznámější kambodžskou památkou.

Článek

O zrušení karantény informoval v neděli premiér země Hun Sen. „Poté, co se turisté prokážou dvěma dávkami a negativním testem, budou moci cestovat po celé Kambodži,“ okomentoval ministerský předseda. Doplnil, že test nesmí být starší 72 hodin.

Čtrnáctidenní karanténa bude nadále vyžadována po neočkovaných turistech, upřesnil server CNN.

„Jde o rychlý způsob, jak otevřít zemi a zprostředkovat cestování i pro naše občany. Vím, že někteří se chtějí vypravit do zahraničí, ale obávají se toho kvůli karanténě při návratu,“ uvedl v neděli Hun Sen.

Pro zahraniční turisty je to dobrá zpráva. Kambodža měla totiž velmi přísná vstupní pravidla a v jeden moment požadovala i složení finanční zálohy za případné náklady na hospitalizaci a podobně. Nyní už mohou návštěvníci opětovně obdivovat krásy této asijské země, která proslula zejména chrámovým komplexem Angkor.

Vietnam se turistům otevře až příští rok v červnu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám