Hlavní obsah

Obří ruské kolo London Eye oslavilo desáté narozeniny

Reuters, Novinky, ČTK, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější londýnská atrakce London Eye oslavila deset let své existence. V úterý na atrakci, kterou ročně navštíví více než 3,5 miliónu návštěvníků, proběhla světelná show. Na Nový rok se Londýnské oko stává tradičně nejfotografovanějším objektem spolu s velkolepými ohňostroji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: London Eye slaví 10 letVideo: Reuters

 
Článek

V úterý 9. března oslavilo London Eye (Londýnské Oko) desáté narozeniny. Se svými 135 metry bylo donedávna nejvyšším vyhlídkovým kolem na světě, v roce 2008 ho však se 165 metry předběhlo kolo Singapore Flyer v Singapuru.

Kolo může najednou svézt 800 pasažérů, kteří se mohou v kabinkách volně pohybovat a kochat se velkolepým výhledem na londýnské panorama s řekou Temží.

Londýnské Oko je mezi turisty hodně populární, vyhrálo více než 80 národních a mezinárodních ocenění v turistických, architektonických a inženýrských soutěžích. Od roku 2000 jej navštívilo více než 36 miliónů návštěvníků.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky
Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Turisté na London Eye

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám