Hlavní obsah

OBRAZEM: V Rakousku otevírají hotel v betonových odpadních trubkách

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotel celý z ledu nebo z písku? Tentokrát se ovšem nabízí betónové trubky. V Dasparku kousek od Lince na začátku května znovu otevírají originální typ hotelu. Rakušané přišli s ekologickou myšlenkou: hotel z betonových odpadních trubek.

Článek

Recyklace a znovupoužití některých materiálů dochází do tak velké hloubky, že si došly pro odpadní trubky. Blízko českých hranic se 4. května znovu otevírá Daspark hotel z odpadních trubek.

Nevýhodou zůstávají toalety, které jsou v blízké restauraci. Není to klasický hotel, jsou to jen tři pokoje ve třech trubkách. Je tedy možné hotel libovolně pomocí jeřábu přesunout na jiné místo.

Hotel vznikl v roce 2006 a letos se jedná už o třetí sezónu. Jedna noc stojí od 7 do 20 EUR za noc. Pobyt lze rezervovat dopředu přes internet.

Zařízení interiéru nabízí . foto: Dasparkhotel

Tři stejné trubky, tři malé pokojíčky... foto:Dasparkhotel

Tři trubky lze pomocí jeřábu jednoduše přesunout. foto: Dasparkhotel

Reklama

Související témata:

Související články

Na kole přes alpské hory a doly

Že rakouské Salcbursko připravuje pro cyklisty skutečně světové podmínky, se ukázalo naposledy loni při cyklistickém mistrovství světa. Ale nejen...

Vůně rakouské metropole

Rakouská metropole je plná krásy a lákadel i v zimě. A má své specifické vůně. V Albertinu, kde se pravidelně konají výstavy těch nejzajímavějších světových...

Výběr článků

Načítám