Hlavní obsah

OBRAZEM: Deset památek, které prý zaručí štěstí a úspěch

Stačí je pohladit, políbit, či na ně poklepat a "zaručeně" vám přinesou štěstí a úspěch do života. Jaký je seznam nejoblíbenějších deseti památek, o nichž se obecně soudí, že kontakt s nimi je zárukou budoucího štěstí?

Foto: Profimedia.cz

Náhrobek Victora Noira na slavném pařížském hřbitově Pere Lachaise

Článek

"Je úžasné, jak vážně se tyto pověry berou. Jde to tak daleko, že lidé kvůli nim upravují rozvrh prázdninových cest. Ať máte problémy s plodností, penězi, stydlivostí nebo s čímkoli jiným, máte šanci, že s velkou pravděpodobností narazíte na něco, čeho se stačí dotknout a vše se vyřeší," uvedl šéf internetové stránky VirtualTourist.com Giampiero Ambrosi.

Mezi těmito památkami je podle agentury Reuters například náhrobek Victora Noira na slavném pařížském hřbitově Pere Lachaise. I když nejde o příliš známou osobnost v porovnání se spisovateli, hudebníky a dalšími velikány, kteří zde leží.

Místo Noirova posledního odpočinku se stalo jednou z hlavních atrakcí hřbitova. Tření jeho kalhot prý zvyšuje plodnost, a není proto divu, že sem přicházejí ženy z celého světa s nadějí na brzkého otěhotnění.

:. V Las Vegas je takřka povinností zastavit se v hotelu Riviera u bronzových sošek tanečnic.foto: Profimedia

Pro sázkaře v Las Vegas je takřka povinností zastavit se v hotelu Riviera u bronzových sošek tanečnic. Pohlazení jejich zadečků prý podstatně zvyšuje hráči šance na úspěch.

:. Elegantní otočka na býkovi v obchodní ulici Galleria Vittorio Emanuele v Miláně

:. Elegantní otočka na býkovi v obchodní ulici Galleria Vittorio Emanuele v Miláněfoto: Flickr, Paolo Màrgari

Pokud se vám bude zdát, že návštěvníci zastřešené obchodní ulice Galleria Vittorio Emanuele v italském Miláně neumí udržet rovnováhu, může to mít dobrý důvod. Legenda praví, že pokud se postavíte patou boty na varlata býka vyobrazeného na zdejší mozaikové podlaze a zatočíte se dokola, přinese vám to dozajista štěstí.

:. Blarneyský kámen v Irskufoto: Profimedia

Jestliže se někomu nedostává slov, může zkusit políbit pověstný blarneyský kámen, který se nachází v Irsku na středověkém hradě Blarney poblíž města Cork. Tento "kamenný" polibek údajně zaručuje mimořádný dar výmluvnosti. Háček je v tom, že dostat se k němu není jednoduché. K těžce dostupnému kameni se přiblížíte jen tak, že si lehnete na záda a spustíte se do úzkého prostoru mezi ochozem a hradní zdí, přičemž vás někdo musí držet za nohy.

:. Návštěvníci chrámu Sensódži v hlavním městě Japonska Tokiu věří, že zdejší chrámové kadidlo funguje jako všestranný lék.foto: Profimedia

Návštěvníci chrámu Sensódži v hlavním městě Japonska Tokiu věří, že zdejší chrámové kadidlo funguje jako všestranný lék. Stačí s ním prý potřít vybranou část těla, což způsobí zázračnou léčbu rozličných zdravotních potíží - od bolení v krku až po bolesti zad.

:. Proslavený lustr ve tvaru mořské panny s připevněnými jeleními parohy na hradě Cochemfoto: Novinky/Foto archiv

Jiné místo přinášející štěstí se nachází v Německu, konkrétně na hradě Cochem. Jde o proslavený lustr ve tvaru mořské panny s připevněnými jeleními parohy. Ohmatané červené bříško figurky je přesvědčivým důkazem, kolik důvěřivců si sem našlo cestu, aby se mořského stvoření mohli dotknout.

:. Kamenný blok v incké pevnosti Machu Picchu v Peru nazývaný Intihuatanafoto: Profimedia

Kamenný blok v incké pevnosti Machu Picchu v Peru nazývaný Intihuatana sloužil starým Inkům jako zařízení k určování času a k plánování posvátných obřadů. Kámen prý dokáže i jiné, mnohem podivuhodnější věci. Podle pověstí zde mohou senzitivní lidé vidět duchy v případě, že si o kámen budou třít čelo.

:. Kanály jsou označeny počátečními písmeny různých "osudových" momentů, jako je například láska, či naopak ztráta lásky.foto: Profimedia

Je někdy těžké nešlápnout na díry v chodníku, ve Švédsku si však musíte dát pozor i na poklopy od kanálů. Ty jsou zde často označeny počátečními písmeny různých "osudových" momentů, jako je například láska, či naopak ztráta lásky. Chodci si proto mohou vybrat, na který kanál vstoupí a kterému se vyhnou, a mohou tak prý ovlivnit svůj budoucí osud.

:. Hrob amerického prezidenta Abrahama Lincolna ve městě Springfield ve státě Illinois foto: Abraham Lincoln Online

K hrobu amerického prezidenta Abrahama Lincolna ve městě Springfield ve státě Illinois nepřicházejí lidé jenom proto, aby vzdali úctu zavražděnému vítězi války s otrokářským Jihem, ale také dotknout se špičky státníkova nosu na jeho soše, a zajistit si tak v budoucnu štěstí.

:. Socha divokého prasete Il Porcellino v Sydneyfoto: Profimedia

Také australské hlavní město Sydney se může pochlubit předmětem údajně přinášejícím štěstí. V jedné zdejší nemocnici je vystavena kopie sochy divokého prasete pojmenované Il Porcellino, jejíž originál se nachází v italské Florencii. Podobně jako je tomu u jeho italského protějšku, šťastný a spokojený život prý každému zaručí tření kancova rypáku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám