Hlavní obsah

Oblíbený thajský ostrov Phuket se znovu otevírá turistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajský turistický ostrov Phuket od čtvrtka ruší nutnost čtrnáctidenní karantény pro návštěvníky ze zahraničí, kteří jsou plně očkovaní proti nemoci covid-19. Očkování se vyžaduje jen u dospělých turistů, u dětí postačí test. Program je určen pro návštěvníky ze 63 zemí s nízkým rizikem nákazy včetně České republiky.

Foto: Profimedia.cz

Podmínkou pro vstup na Phuket je ukončené očkování.

Článek

Pokud turisté stráví na ostrově Phuket 14 dní, budou se moci vydat následně i do dalších oblastí Thajska. Na Phuketu budou ale muset pobývat v předem schválených hotelech, které splňují hygienická opatření a mají naočkováno minimálně 70 procent personálu.

Právě vakcinace velké části místního obyvatelstva na Phuketu byla jedním z kroků, které otevření ostrova pro cizince umožnily.

Podrobné informace o podmínkách cestování na Phuket jsou k dispozici mimo jiné na stránkách thajského úřadu pro cestovní ruch. Podle nich na ostrov budou mít přístup návštěvníci, u nichž uplynulo nejméně 14 dní od plného naočkování. I ti budou muset navíc podstoupit testy na koronavirus před odjezdem, při příjezdu a během pobytu.

Za poslední den Thajsko, které má téměř 70 milionů obyvatel, ohlásilo rekordních 53 úmrtí pacientů s covidem a 4786 nových nákaz. Od začátku pandemie registruje země přes 250 tisíc infekcí a 1970 mrtvých.

Phuket se turistům otevře od července. Další destinace mohou následovat

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám