Hlavní obsah

Nová thajská atrakce. Z jeskyně, kde uvízlo 12 chlapců, bude muzeum

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct thajských chlapců zachráněných tento týden z jeskyně se ještě pořádně nestihlo vzpamatovat a Thajsko už spřádá plány, jak v okolí podzemního komplexu, kde nedobrovolně trávili nějaký čas, vybuduje muzeum. To by mělo ilustrovat průběh záchranné operace. O jejich příběh se zajímá také Hollywood, informoval britský server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Oblast je nyní uzavřena, v budoucnu by se ale mělo jednat o žhavou turistickou atrakci.

Článek

Záchranná operace přitáhla pozornost lidí z celého světa, toho by thajské úřady rády využily. Počítají, že se oblast kolem jeskyně Tham Luang stane žádaným výletním místem.

„Z lokality se stane živoucí muzeum, ve kterém ukážeme průběh záchranné operace,“ uvedl její vedoucí Narongsak Osottanakorn. „Bude z toho další významná thajská turistická atrakce,“ dodal.

Thajský úřad pro cestovní ruch hodlá promovat i samotnou jeskyni Tham Luang, která se díky malým fotbalistům dostala do povědomí lidí po celém světě. Podle thajského premiéra Prayutha Chan-ocha musejí být ale nejprve učiněna bezpečnostní opatření, než bude do jeskyně vpuštěna veřejnost. Šéf národních parků Chongklai Woraposanthron dodal, že Thajsko bude mít atrakci na světové úrovni.

O příběh záchranné operace se zajímají už i filmaři z amerického Hollywoodu. Podle Independentu bylo v poslední den operace na místě přítomno i několik producentů, kteří námět plánují přetavit v kasovní trhák. „Vidím to jako velký hollywoodský film s těmi nejlepšími hvězdami,“ uvedl k tomu jeden z nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám