Hlavní obsah

Nová největší výletní loď světa vypluje už za týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už čtvrtého března vyrazí na svou první plavbu nová největší výletní loď světa. Wonder of the Seas má kapacitu skoro sedm tisíc pasažérů, kterým nabídne množství vyžití, ať už nejrůznější zábavní atrakce či stravovací zařízení. Při panenské plavbě vezme plavidlo cestující na sedm dní do Karibiku, startuje se ve Fort Lauderdale na Floridě.

Foto: Profimedia.cz

Wonder of the Seas poprvé vypluje v pátek 4. března.

Článek

Ohromné plavidlo váží 236 857 tun, na délku má 362 metrů a na šířku 64. Celkem pojme 6988 pasažérů, nabízí 20 stravovacích zařízení a 11 barů, uvádí server Independent. Velikostí se jí blíží jen sesterská Symphony of the Seas s kapacitou pro 6680 cestujících, které je rovněž ze třídy Oasis. Tou společnost Royal Caribbean označuje svá nejmajestátnější plavidla.

Nová největší výletní loď světa nabídne cestujícím celkem osm tematických čtvrtí, mezi nimi i luxusní VIP sekci pro pasažéry s pronajatým apartmá. Společnost tento zážitek popisují jako jedinečný. Na cestující této třídy totiž čekají ty nejvybranější gastronomické delikatesy, nejlepší výhledy na oceán, soukromé salonky a mnoho dalšího.

Wonder of the Seas neboli Div moří ale nabídne i nejvyšší skluzavku mimo pevninu, zipline dráhu, venkovní kino nebo umělou surfovací vlnu. A pro ty, kterým by v karibském podnebí bylo až příliš horko, bude připravena také ledová plocha na bruslení.

Loď se začala konstruovat v roce 2019 a původně měla vyjet na moře už loni. Dokončení však pozdržela pandemie.

Ze svého titulu se nicméně Wonder of the Seas nebude radovat dlouho. Společnost Royal Caribbean už pracuje na další zástupkyni třídy Oasis, která se po dokončení stane největší výletní lodí světa. Hotová by měla být už v roce 2024.

Jak vypadá hromadná dovolená pro šest tisíc osob? Trochu to houpe

Podcasty a pořady

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám