Hlavní obsah

Na zámku ve Versailles otevřeli luxusní hotel

Vůbec poprvé mohou lidé strávit noc ve věhlasném versailleském zámku. V areálu paláce se totiž otevřel luxusní hotel Le Grand Contrôle. Jak se dá od takového prostředí a umístění očekávat, zážitek nevyjde levně - ceny za noc začínají na 1700 eurech, tedy 43 tisících korunách.

Foto: Profimedia.cz

Versailleský zámek

Článek

Hotel není umístěn přímo v paláci, ale v budově, která v minulosti sloužila jako finanční středisko, podle Daily Mailu šlo o ekvivalent dnešního ministerstva financí. Dům pro panovníka Ludvíka XIV. postavil jeho oblíbený architekt Jules Hardouin-Mansart.

Během rekonstrukce budovy se ctil dobový naturel a návštěvníci si tak budou díky postelím s baldachýny či luxusním vanám na nožičkách připadat jako skuteční aristokraté.

„Prostory jsou z velké části vybaveny původním nábytkem, úzce jsme spolupracovali také s Emmanuellem Vidal-Delagneau, expertem na francouzské historické dědictví a umění, s nímž jsme vybrali autentické objekty ze 17. a 18. století,“ uvedla společnost Airelles, která hotel zřizuje.

Menu podle michelinského kuchaře

Hotel Le Grand Contrôle nabízí celkem 14 pokojů a apartmá, včetně jednoho, které pokrývá 120 metrů čtverečních. Návštěvníci se mohou těšit také na vybrané pochoutky šéfkuchaře Alaina Ducasse, který je držitelem celkem 20 michelinských hvězd. Nechybí ani odpočinková spa a wellness zóna s patnáctimetrovým bazénem.

Podle společnosti Airelles mají večeře připomínat královské bankety, personál bude obsluhovat v dobových kostýmech. Hosté se mohou těšit na pětichodová menu.

Tím však výčet bonusů, které mohou návštěvníci během pobytu čerpat, nekončí. Večer, jakmile versailleský zámek opustí poslední turisté, si mohou hosté užít ojedinělé a intimní prohlídky samotného paláce. Kromě standardně navštěvovaných sálů zavítají také do prostor panovníků, které byly dříve nepřístupné.

Mimo turistické hledáčky. Mezi neobjevenými skvosty Česka jsou zámky i muzea

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám