Hlavní obsah

Niagarské vodopády zamrzly

• Aktualizováno

Velkolepý pohled na Niagarské vodopády se v těchto dnech naskýtá turistům. Vodopády, kterými za normálních okolností proteče přes půl milionu litrů vody za vteřinu, totiž kvůli arktickému počasí panujícímu na severovýchodě Spojených států částečně zamrzly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Niagarské vodopády vlivem arktických mrazů částečně zamrzlyVideo: BartBVanBockstaele, Newsflare.com

 
Článek

„Jako kdyby nás příroda přesahovala,“ řekl televizní stanici WIVB jeden z návštěvníků proslulé přírodní památky na americko-kanadské hranici. Teploty v oblasti se pohybují kolem minus 13 stupňů Celsia, ale pocitová teplota je kvůli ledovému vichru mnohem nižší.

Niagarské vodopády zamrzly také loni, a ne jednou. Poprvé zamrzly v lednu, kdy USA zasáhly extrémně nízké teploty. Místy bylo tehdy naměřeno až -45 stupňů Celsia. [celá zpráva]

Podruhé je pak led sevřel v březnu. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlivem extrémně nízkých teplot zamrzly Niagarské vodopády Video: Reuters

Američtí meteorologové varují, že to nejhorší teprve přijde – v pátek očekávají na východním pobřeží historické mrazy. Kvůli příchodu takzvaného polárního víru prý teploty patrně spadnou nejníže za posledních 20 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Východ USA sevřel arktický mrázVideo: Reuters

V Chicagu ve čtvrtek meteorologové naměřili minus 22 stupňů, pocitová teplota však byla ještě o další tři stupně nižší. Veřejné školy ve městě kvůli mrazu zrušily výuku.

Mnohé školy ve čtvrtek byly zavřeny také v oblasti Washingtonu, další zase začátek vyučování odsunuly na pozdější dopoledne. V metropoli by v noci mohl podle předpovědí být až dvacetistupňový mráz. V Clevelandu se očekává 24 stupňů pod nulou, v New Yorku by mohla rtuť teploměru klesnout na minus 16 stupňů Celsia.

Kvůli silnému mrazu zamrzla Velká jezera. Podle čtvrtečního sdělení odborníků bylo ve středu pod ledem přes 85 procent plochy jezer. Erijské, které patří velikostí vodní plochy k těm menším, zamrzlo z 98 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám